TMK-Artrom imprumuta 19,7 milioane euro de la BCR

Producatorul de tevi TMK-Artrom SA Slatina (ART) imprumuta 19,7 milioane euro de la Banca Comerciala Bomana (BCR) pentru finantarea stocurilor de materie prima, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), informeaza NewsIn

Contractul are o durata de zece luni si se deruleaza incepand din 14 martie. Dobanda este variabila si este compusa din Euribor la trei luni (dobanda de imprumut interbancar la trei luni in euro), la care se adauga 1,75%. Creditul se va rambursa in sase rate, incepand cu luna august. "Creditul este garantat cu garantii reale mobiliare fara deposedare asupra stocurilor de materie prima si de produse finite, si cesiune de creanta asupra contract extern", se precizeaza in comunicat.

Profitul net obtinut de TMK-Artrom Slatina pe 2006 a fost de 33,6 milioane lei (circa zece milioane euro), de patru ori mai mare decat in perioada similara a anului precedent, cand compania a obtinut un profit de 6,5 milioane lei.Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost de 335 milioane lei (99 milioane euro), in scadere cu 11,5% fata de perioada similara a anului precedent, cand TMK-Artrom Slatina a obtinut o cifra de afaceri de 379 milioane lei.

Societatea este specializata in productia de tevi din otel fara sudura si are un capital social de 30,79 milioane lei (9,06 milioane euro). Titlurile TMK Artrom sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, la doua categorie, sub simbolul ART. Capitalizarea companiei aferenta cotatiei de marti de 27,9 lei este de 352,3 milioane lei (102,5 milioane euro). Actionarul majoritar al companiei este Sinara Handel GmbH, care controleaza 80,56% din capitalul social.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Avertismentul Saxo Bank: Prețurile vor crește pentru aproape orice
Setari Cookie-uri