Banca Comerciala Romana (BCR) a finantat si cofinantat peste 7.700 de proiecte in agricultura derulate cu fonduri europene, cu suma totala de 624 milioane de euro, potrivit sefului departamentului de servicii si programe de finantare al BCR, Loredana Rautu.

"Scopul programelor in care s-a implicat BCR este sa reduca unele dintre deficientele care caracterizeaza agricultura din Romania si sa contribuie la consolidarea cadrului necesar dezvoltarii durabile a sectorului agricol si a zonelor rurale si la adaptarea mecanismelor de piata la principiile care guverneaza politica agricola comuna", a spus reprezentanta BCR, citat de NewsIn.

Oficialii BCR considera ca experienta acumulata in derularea proiectelor cofinantate de banii europeni ar putea fi un semnal pozitiv pentru modul in care se vor folosi fondurile post aderare. "Aceste statistici arata ca BCR are experienta in derularea programelor europene si fondurile europene de post aderare vor putea fi utilizate cu profesionalism si viteza", a explicat directorul pentru comunicare al BCR, Corneliu Cojocaru.

BCR s-a implicat in 2006 in derularea a 1.238 de proiecte de tip SAPARD, in valoare de 426 milioane de euro. Programul SAPARD este asemanator ca modalitate de derulare cu fondurile structurale, iar implicarea BCR se concretizeaza in acordarea de scrisori de confort, de credite punte, de credite de cofinantare si de prefinantare.

Seful departamentului de servicii si programe de finantare al BCR a aratat ca BCR s-a implicat si in 787 de proiecte FIDA, in valoare de zece milioane euro si, respectiv, in 545 de programe Fermierul, in valoare de 100 milioane de euro. Programul FIDA este destinat dezvoltarii rurale din zona Muntilor Apuseni, si se refera la credite in dolari americani, cu dobanda redusa, iar programul Fermierul este un fond pentru creditarea investitiilor in agricultura, in lei, cu dobanda redusa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri