BCR Asigurari lanseaza o polita care ajuta firmele sa evite blocajul financiar

BCR Asigurari a lansat o polita de asigurare a creditelor comerciale acordate firmelor de catre alte companii, prin care acopera pierderile generate de neincasarea la timp a facturilor de la clientii acestor fire, informeaza compania intr-un comunicat.

Noua aigurare acopera pierderile financiare generate de neincasarea contravalorii facturilor de la clienti, la termenele stabilite contractual, ca urmare a insolvabilitatii sau incapacitatii de plata a debitorilor, a informat BCR Asigurari.

Ofera BCR Asigurari se adreseaza companiilor cu sediul sau resedinta in Romania, care doresc sa realizeze un control cat mai strict asupra veniturilor obtinute din livrarile de marfuri si prestari de servicii, se mai arata in comunicat.

Asigurarea creditelor comerciale acordate firmelor de catre societati comerciale poate fi utila producatorilor, importatorilor, distribuitorilor si furnizorilor care acorda credite comerciale (facturi cu plata la termen), ca o modalitate de protejare a afacerii si a activelor companiei asigurate, imbunatatire a fluxului de numerar (cash-flow) si crestere a gradului de lichiditate la nivelul societatii asigurate.

Costul efectiv al asigurarii (cuantumul primei de asigurare) se stabileste in functie de nivelul cifrei de afaceri pe credit a asiguratului si de gradul de dispersie al clientilor debitori acestuia (un grad mare de dispersie se obtine in baza unui numar cat mai mare de clienti debitori), se mai arata in comunicat. Astfel, o cota de prima redusa se obtine in cazul asiguratilor cu o cifra de afaceri si un grad de dispersie ridicate, acestea fiind companiile corporative, de regula, iar o cota de prima mai mare se obtine in cazul asiguratilor cu o cifra de afaceri mai mica.

BCR Asigurari isi va majora capitalul social cu 2 milioane euro in cursul anului 2007, urmand sa atinga un nivel de capitalizare de 10 milioane euro, iar principalul actionar al companiei este Banca Comerciala Romana (BCR), cu o participatie de 81,74%, restul actiunilor revenind mai multor angajati ai grupului BCR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri