BCR si BCR Securities vor acorda Primariei Municipiului Slobozia un imprumut obligatar in valoare de 50 milioane de lei, banii urmand a fi folositi pentru lucrarile de reabilitare a sistemului de canalizare orasului.
Contractul de intermediere pentru emiterea obligatiunilor a fost semnat miercuri, iar imprumutul este structurat ca mecanism financiar integrat, format din obligatiuni municipale, prefinantate prin linie de credit de tip "Bridge Loan" (credit punte).

Emisiunea de obligatiuni va avea dobanda variabila care va fi calculata pe baza mediei ratelor interbancare BUBID si BUBOR la sase luni. Creditul de tip "Bridge Loan" se acorda, in lei, pe o perioada de 3 ani cu o dobanda variabila legata de BUBOR la sase luni. Dupa aceasta perioada se va realiza si emisiunea de obligatiuni tot in lei, iar in momentul in care Romania va adopta oficial moneda Euro, dobanda variabila va fi in functie de EURIBOR la 6sase luni.

"Imprumutul obtinut de Municipiul Slobozia este structurat in functie de necesitatile locale si potentialul existent de dezvoltare a municipiului. Prin folosirea unei linii de finantare de tip "Bridge Loan" inainte de emiterea de obligatiuni, Slobozia va reduce semnificativ costurile de finantare. Astfel se pot trage sumele pe masura cheltuirii lor, platindu-se dobanda doar la sumele utilizate. Refinantarea cu obligatiuni pe termen lung distribuie si minimizeaza efortul financiar al municipalitatii asigurandu-se echitatea in finantarea obiectivelor de investitii. Maturitatea obligatiunilor de 20 de ani va mentine un grad de indatorare scazut pentru municipalitate", a declarat Marius Bostan, asociat VMB Partners.

Grupul BCR este liderul pietei romanesti a obligatiunilor municipale, cu un total al emisiunilor intermediate de aproape 85 milioane lei, ceea ce reprezinta aproximativ 70% din totalul pietei obligatiunilor din Romania.

BCR, membra a Grupului Erste Bank, cea mai importanta institutie bancara din Romania, gestioneaza active de peste 14 miliarde de EUR si 485 sucursale si agentii in intreaga tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri