Allianz-Tiriac Asigurari a obtinut anul trecut o crestere a veniturilor din activitatea de asigurari, de peste 30 de procente, potrivit datelor comunicate de catre companie. Allianz-Tiriac si-a pastrat astfel pozitia de lider pe piata asigurarilor din Romania, cu o cota de piata de aproximativ 20%.

Concomitent, compania a reconfirmat faptul ca se numara printre cele mai profitabile societati locale de asigurari. Pe segmentul asigurarilor generale compania a obtinut un profit operational de 11 milioane euro.

Primele brute susbscrise de grupul Allianz pe segmentul asigurarilor generale au crescut anul trecut cu 6,5%, de la 1,774 miliarde euro in anul 2005, la 1,891 miliarde euro in anul 2006. Romania a obtinut cea mai ridicata rata de crestere pe acest segment. Valoarea primelor brute s-a majorat cu circa 33%, de la 220 milioane euro, la 292 milioane euro. Aceasta crestere a fost sustinuta, in principal, de imbunatatirea eficientei vanzarilor, precum si de continuarea dezvoltarii portofoliului de asigurari destinate persoanelor juridice.

äAceasta regiune va continua sa fie unul dintre motoarele de crestere. Luand in considerare potentialul existent, ne asteptam in continuare la rate de crestere a veniturilor din prime formate din doua cifreö, a declarat Zedelius, referindu-se la perspectivele de dezvoltare a asigurarilor in Europa Centrala si de Est.

Veniturile Grupului Allianz obtinute din prime s-au majorat cu aproximativ 73 de procente, de la 479 milioane euro in anul 2005, la 828 milioane de euro in 2006. Aceasta evolutie evidentiaza, de altfel, faptul ca regiunea Central si Est-Europeana a inregistrat cea mai ridicata rata de crestere din intreg Grupul Allianz.

Polonia a raportat cea mai importanta crestere a vanzarilor pe segmentul asigurarilor de viata, de nu mai putin decat 370%, de la 99 milioane euro la 367 milioane euro. Factorul care a determinat aceasta crestere spectaculoasa a fost asocierea cu succes cu Polish PEKAO-Bank.

äNu numai ca ne-am mentinut pozitia excelenta pe care o detinem in Europa Centrala si de Est, dar am reusit sa ne asiguram o dezvoltare durabilaö, a comentat Werner Zedelius, membru in Consiliul de Administratie al Allianz, responsabil cu dezvoltarea activitatilor grupului pe pietele in crestere.

Grupul Allianz este prezent in Europa Centrala si de Est din anul 1989, iar in fosta Uniune Sovietica din anul 1990, activand pe opt dintre cele mai importante piete din regiune. in fiecare dintre aceste state, societatea membra a Grupului Allianz activa in respectiva tara se situeaza in topul celor mai importanti cinci asiguratori locali.

Cu o cota de piata aferenta anului 2005 de aproximativ 12% la nivelul consolidat al activitatilor de asigurari derulate in regiune, Allianz este lider de piata intre asiguratorii internationali in Europa Centrala si de Est si se situeaza pe locul secund intre toate companiile de asigurari din zona.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si