Raiffeisen Bank oferă fermierilor români consultanță și soluții de finanțare specifice investițiilor agricole, precum investiții în sisteme de irigații, la costuri de finanțare reduse la jumătate față de oferta standard a băncii, prin surse atrase de la Fondul European de Investiți, alături de partenerul sau RWA RaiffeisenAgro România.

Întrucât agricultură sustenabilă are un potențial imens și insuficient valorificat, cu doar 3% suprafață ecologică în exploatare în România, acest parteneriat își propune să reducă barierele fermierilor în ceea ce privește accesul la finanțare și la programe menite să faciliteze conversia de la agricultură convențională la cea organică. În scurt timp, pionerii agriculturii sustenabile vor găși în oferta Raiffeisen Bank un produs dedicat nevoilor lor, cu o dobânda redusă, creșterea sumei finanțate pe hectar și perioada de rambursare extinsă.

„Ne dorim să fim un partener pentru fermierii români și să-i sprijinim în primul rând prin finanțarea sistemelor de irigații, domeniu unde există o nevoie din ce mai mare de la an la an, din cauza schimbărilor climatice. În același timp, ne propunem să avem în portofoliul nostru clienți care și-au făcut un scop din a practică o agricultură sustenabilă și ecologică.” a declarat Raluca Nicolescu, Director Executiv IMM, Raiffeisen Bank.

„Acest parteneriat are că scop susținerea agriculturii românești pentru a deveni mai eficientă, dar și sustenabilă, ecologică. Când am luat această decizie, ne-am gândit și la unul dintre principiile agriculturii: prin asociere, devii mai puternic. Noi, la RWA Raiffeisen Agro România, avem o experiență de peste 100 de ani, valoroasă pentru fermieri, iar Raiffeisen Bank vine cu expertiză să în soluții de finanțare. Este, fără îndoială, un parteneriat benefic pentru toate părțile implicate” a declarat Bogdan Radu, CEO RWA Raiffeisen Agro România.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri