FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru bănci, atrage o nouă investiție de 10 milioane dolari de la IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, ca parte a rundei de finanțare Seria B a cărei valoare totală s-a ridicat la 60 de milioane de dolari.

Investiția va ajuta FintechOS să dezvolte instrumentele necesare creșterii accesului la servicii în comunitățile mai puțin conectate la sistemul financiar-bancar. De asemenea, IFC va sprijini strategia de extindere a FintechOS prin facilitarea parteneriatelor cu rețeaua sa de clienți și parteneri bancari.

„Acest parteneriat va permite mai multor bănci și instituții financiare din întreaga lume să construiască aceste soluții esențiale și să le integreze în ecosistemele existente”, a spus Teodor Blidăruș, co-fondator și CEO al FintechOS.

Potrivit Băncii Mondiale, a cărei divizie de investiții are o prezență puternică în țările în curs de dezvoltare, 1,7 miliarde de persoane la nivel global nu folosesc servicii bancare.

Soluțiile FintechOS le oferă băncilor și companiilor de asigurări posibilitatea să lanseze pe piață produse financiare digitale în doar câteva săptămâni.

Compania ajută organizațiile să îmbunătățească incluziunea financiară:

  • Facilitează accesul la servicii financiare – Pentru gospodăriile cu venituri mici și IMM-uri, a intra în legătură cu o bancă sau o companie de asigurări este adesea un proces anevoios, derulat prin intermediul canalelor tradiționale (sucursale). Digitalizarea serviciilor financiare poate elimina această barieră.
  • Reduce costurile - Serviciile financiare sunt adesea prea scumpe pentru gospodăriile cu venituri mici și IMM-uri, dar prin scăderea costului cu tehnologia și îmbunătățirea eficienței operaționale, atât acest segment de clienți, cât și băncile care adoptă tehnologia low-code și self-service capătă avantaje concrete (accesibilitate și rapiditate).
  • Produce un impact pozitiv asupra comunităților - Creșterea accesului la produse și servicii financiare rapide, cu costuri reduse, are ca efect producerea unui impact pozitiv și pe termen lung în comunitățile unde incluziunea financiară este o prioritate.

„IFC a ales să investească în FintechOS deoarece îi recunoaștem potențialul de a accelera schimbarea ce are loc în industria serviciilor financiare la nivel global. Prin accelerarea digitalizării, instituțiile financiare vor putea deservi mai mulți indivizi și comunități cu acces zero sau limitat la servicii bancare”, a declarat Henrik Bläute, responsabil cu investițiile la IFC.

Runda de finanțare Serie B a FintechOS a fost condusă de Draper Esprit. Pe lângă IFC, au participat la rundă investitorii existenți Earlybird Digital East, Gapminder Ventures, LAUNCHub Ventures și OTB Ventures. Valoarea totală a rundei a fost de 60 milioane dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri