BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa active, ar putea investi in acest an 65 - 70 de milioane de euro, peste estimarile initiale ale conducerii, potrivit bugerului de venituri si cheltuieli care va fi dezbatut de actionari pe 18 aprilie
In februarie, presedintele institutiei, Patrick Gelin, declarase ca BRD - Groupe Societe Generale va investi intre 35 si 40 de milioane de euro in acest an in reteaua de unitati, bancomate, sistemul informatic si carduri.

In 2006, banca a investit 67 milioane euro, de peste doua ori mai mult decat in 2005, cand investitiile bancii au insumat 29 milioane euro. "Pe segmentul de retail ne vom axa in continuare pe extinderea retelei de agentii, dezvoltarea parcului de ATM-uri si POS-uri si oferte de produse adecvate diferitelor segmente de clientela, pentru atragerea intr-un ritm accelerat de noi clienti si fidelizarea celor existenti", se mentioneaza potrivit NewsIn, in proiectul de buget. in ceea ce priveste clientela comerciala, prioritatea BRD va fi continuarea sustinerii dezvoltarii firmelor mici si mijlocii (IMM) si mentinerea pozitiei de "banca de referinta pentru marii clienti corporativi, romani si multinationali".

Portofoliul de credite va inregistra o crestere semnificativa ceea ce va asigura cresterea venitului net bancar, in conditiile in care marjele de intermediere (a sunt in continua scadere. Totodata evolutia Venitului Net Bancar (b), estimata la +25 - +30%, va fi influentata semnificativ si de volumul comisioanelor a caror pondere este prevazuta sa creasca, urmare a diversificarii gamei de produse si servicii.

Bugetul bancii pentru 2007 prevede cresterea depozitelor atrase cu 25% (de la 19,7 miliarde lei in 2006), a portofoliului de credite cu 35% (de la 18,7 miliarde lei anul trecut) si a profitului net cu peste 15% (de la 687,6 milioane lei in 2006). Venitul net bancar este estimat sa creasca cu 26% in acest an fata de anul precedent pana la 1,77 miliarde lei, in ti mp ce cheltuielile generale vor avansa cu 32% pana la 860,5 milioane lei, ca urmare a dezvoltarii retelei de agentii, se mentioneaza in buget.

Randamentul capitalurilor proprii (ROE), care a fost de 36% in 2006, este estimat sa se imbunatateasca pana la aproximativ 30% in acest an, iar coeficientul de exploatare (venit net bancar/cheltuieli generale) va creste la 49%, de la 46% anul trecut, potrivit bugetului propus spre dezbatere actionarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri