Societatea de investitii financiare Transilvania (SIF3), in calitate de actionar majoritar al Orizont Turism SA (ORTU), ofera 8,23 milioane lei pentru 40,81% din compania hoteliera, in cadrul ofertei publice de preluare, care se deruleaza incepand de ieri, informeaza NewsIn.

SIF Transilvania intentioneza sa achizitioneze 1,02 milioane actiuni, pentru care plateste 8,05 lei pe actiune si 8,23 milioane lei (2,47 milioane euro) in total. Pretul oferit de SIF Transilvania urca valoarea de piata a Orizont Turism la nivelul 19,77 milioane lei (5,9 milioane euro). Oferta se desfasoara pana pe 26 aprilie. Aceasta mutare face parte din strategia SIF Transilvania, care prevede initierea unor oferte similare, la toate companiile de turism din portofoliu la care detine pachetul majoritar.

SIF Transilvania detine deja 59,19% din capitalul social al companiei hoteliere. Printre actionarii Orizont Turism se numara Quatron International Ltd, cu o participatie de 15,16%, si Fathi Taher, cu o detinere de 11,54%. Compania are un capital social de 6,14 milioane lei, divizat in 2,45 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Titlurile societatii sunt tranzactionate la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea de negociere extrabursiera, sub simbolul ORTU. Ultima zi de tranzactionare cu actiunile companiei a fost 26 februarie, cand s-au transferat 116 titluri, la pretul de 5 lei pe titlu, iar capitalizarea companiei la acest nivel este de 12,28 milioane lei, cu 61% sub nivelul capitalizarii conferite prin oferta de SIF Transilvania.

La sfarsitul primelor noua luni din 2006, Orizont Turism a obtinut un profit brut de 653.877 lei, iar cifra de afaceri a fost de 3,92 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Barbu, IT Smart Systems: Omnichannel, abordarea căștigătoare pentru bănci
Setari Cookie-uri