Incepand din a doua jumatate a lunii martie, Generali Asigurari a introdus pentru asigurarile auto Casco, un nou sistem de tarifare, segmentat, bazat pe mai multe clase de risc.

Acest sistem ia in considerare, la stabilirea valorii primei de asigurare, atit caracterisiticile autovehiculului, cit si pe cele ale proprietarului (conducatorului auto). Noul tarif segmentat se aplica impreuna cu sistemul Bonus-Malus, prin care proprietarii de autovehicule vor plati, la aniversare, o prima de asigurare mai mica daca in anul anterior nu au produs accidente, sau una majorata, daca au raportat daune.Emiterea politelor se face folosind un nou sistem informatic de ofertare, emitere, modificare si evidenta a politelor.

Astfe, din luna martie, Generali Asigurari va calcula tariful politei CASCO in functie de mai multe caracteristici ale autovehiculului asigurat si ale proprietarului acestuia, prima de asigurare rezultata find direct proportionala cu riscul.

La calcularea tarifului CASCO vor fi luate in considerare:
- datele privind conducatorul auto (asiguratul): varsta, experienta in conducere, stare civila, daca autovehiculul este condus si de alte persoane decat asiguratul, zona in care utilizeaza cu precadere autovehiculul, parcursul mediu anual estimat, numarul de accidente inregistrate in ultimii trei ani, numarul de amenzi primite in ultimii trei ani (indiferent de cauza) etc;
- datele privind autovehiculul asigurat (fel, tip, putere motor);
destinatia autovehiculului (uz propriu, taxi, rent-a-car, protectie si paza, distributie etc);
- acceptarea (sau neacceptarea) de catre asigurat a unor fransize fixe pe eveniment.

Un avantaj pe care il ofera folosirea tarifului segmentat il constituie reducerea primei de asigurare pentru persoanele care accepta incheierea asigurarii cu fransiza (asiguratul suporta financiar o parte din dauna), mai ales pentru autoturismele si autoutilitarele usoare (pana in 3,5 tone). Vanzarea cu fransiza va constitui un avantaj real pentru clientii care nu isi fac un scop in sine din a deschide nenumarate dosare de daune si care inteleg ca reducerea de prima astfel obtinuta le permite sa acopere, partial sau total, fransiza, in cazul in care au o dauna de-a lungul unui an de asigurare.

Prin emiterea politelor CASCO cu ajutorulunui nou sistem informatic, Generali Asigurari urmareste reducerea posibilitatilor de eroare umana, standardizarea modului de prezentare a politelor si ofertelor, eliminarea subiectivitatii in stabilirea tarifului precum si evidentierea imediata a noilor subscrieri in baza de date a asiguratilor.

Incepand cu luna iunie a acestui an, Generali Asigurari va aduce o serie de alte imbunatatiri la sistemul de tarifare segmentat si la conditiile de asigurare ale politei Casco, imbunatatiri menite sa vina in intampinarea cerintelor formulate de clienti:

- acoperirea unor riscuri suplimentare, contra platii unor prime aditionale;
- oferirea unor servicii suplimentare in caz de dauna (de ex. autovehicul la schimb, pentru un numar limitat de zile, in perioada reparatiei celui asigurat);
- diversificarea ofertarii, prin marirea variantelor de asigurare cu fransiza si/sau procent neacoperit in caz de dauna totala;
- posibilitatea incheierii asigurarii doar pentru anumite categorii de riscuri;
- acoperire numai pentru cazurile de dauna totala etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri