Raiffeisen Asset Management, compania de gestiune de fonduri a grupului Raiffeisen in Romania, administreaza active de peste 100 milioane lei, plasate in cele doua fonduri multuale lansate in urma cu noua luni.
Raiffeisen Asset Management a lansat la sfarsitul lunii iunie 2006 doua fonduri mutuale, Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit, cu active initiale de 17,6 milioane lei.

La noua luni de la lansarea produselor, activele Raiffeisen Asset Management au depasit 100 milioane lei, iar cota de piata a companiei dupa subscrierile nete se situeaza la aproximativ 49%, conform calculelor efectuate pe baza datelor publicate de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

Raiffeisen Asset Management administreaza cel mai mare fond orientat preponderent spre actiuni, Raiffeisen Prosper, cu active de peste 64 milioane lei, si al patrulea fond cu plasamente in obligatiuni, Raiffeisen Benefit, cu active de peste 31 milioane lei. Pe langa cele doua fonduri mutuale, Raiffeisen Asset Management are in administrare si portofolii individuale, care apartin in principal clientilor institutionali.

Numarul clientilor Raiffeisen Asset Management a depasit 2.600 la noua luni de la lansare, in timp ce toata piata fondurilor mutuale a acumulat in 2006 aproximativ 7.000 clienti noi.

"Rezultatele obtinute pana acum, cresterea veniturilor populatiei si continuarea scaderii dobanzilor bancare ne intaresc asteptarile cu privire la dezvoltarea pietei fondurilor mutuale in Romania, pe care o estimam la 1-2 miliarde euro in 3-5 ani", a spus presedintele Raiffeisen Asset Management, Mihail Ion.

Raiffeisen Prosper este un fond orientat preponderent spre actiuni, cu plasamente de circa 30-40% in actiuni pe piata interna si aproximativ 30% pe pietele externe, prin intermediul unor fonduri de actiuni. Alocarea pe obligatiuni este de aproximativ 20%, restul portofoliului fiind reprezentat de depozite bancare, se mentioneaza in comunicat.

Raiffeisen Benefit este un fond orientat preponderent spre obligatiuni, cu o alocare de peste 70% in instrumente cu venit fix, reprezentate de obligatiuni corporative, de stat si municipale in proportie de circa 40% si depozite la banci, cu o pondere de 30%. In scopul cresterii randamentului, aproximativ 10-15% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si pana la 10% pe pietele externe, se mai arata in documentul mentionat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri