Raiffeisen Asset Management, compania de gestiune de fonduri a grupului Raiffeisen in Romania, administreaza active de peste 100 milioane lei, plasate in cele doua fonduri multuale lansate in urma cu noua luni.

Raiffeisen Asset Management a lansat la sfarsitul lunii iunie 2006 doua fonduri mutuale, Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit, cu active initiale de 17,6 milioane lei.

La noua luni de la lansarea produselor, activele Raiffeisen Asset Management au depasit 100 milioane lei, iar cota de piata a companiei dupa subscrierile nete se situeaza la aproximativ 49%, conform calculelor efectuate pe baza datelor publicate de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

Raiffeisen Asset Management administreaza cel mai mare fond orientat preponderent spre actiuni, Raiffeisen Prosper, cu active de peste 64 milioane lei, si al patrulea fond cu plasamente in obligatiuni, Raiffeisen Benefit, cu active de peste 31 milioane lei. Pe langa cele doua fonduri mutuale, Raiffeisen Asset Management are in administrare si portofolii individuale, care apartin in principal clientilor institutionali.

Numarul clientilor Raiffeisen Asset Management a depasit 2.600 la noua luni de la lansare, in timp ce toata piata fondurilor mutuale a acumulat in 2006 aproximativ 7.000 clienti noi.

"Rezultatele obtinute pana acum, cresterea veniturilor populatiei si continuarea scaderii dobanzilor bancare ne intaresc asteptarile cu privire la dezvoltarea pietei fondurilor mutuale in Romania, pe care o estimam la 1-2 miliarde euro in 3-5 ani", a spus presedintele Raiffeisen Asset Management, Mihail Ion.

Raiffeisen Prosper este un fond orientat preponderent spre actiuni, cu plasamente de circa 30-40% in actiuni pe piata interna si aproximativ 30% pe pietele externe, prin intermediul unor fonduri de actiuni. Alocarea pe obligatiuni este de aproximativ 20%, restul portofoliului fiind reprezentat de depozite bancare, se mentioneaza in comunicat.

Raiffeisen Benefit este un fond orientat preponderent spre obligatiuni, cu o alocare de peste 70% in instrumente cu venit fix, reprezentate de obligatiuni corporative, de stat si municipale in proportie de circa 40% si depozite la banci, cu o pondere de 30%. In scopul cresterii randamentului, aproximativ 10-15% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si pana la 10% pe pietele externe, se mai arata in documentul mentionat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Câți clienți ING Bank România folosesc plățile mobile?
Setari Cookie-uri