Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat un împrumut de 10 milioane de euro companiei BT Microfinanţare (BT Mic), parte a Grupului Financiar Banca Transilvania. Acesta va ajuta BT Mic să ofere finanțări în lei pentru companiile mici în contextul pandemiei.

Antreprenorii pot aplica pentru un credit prin chatbot-ul Raul de la BT, care poate fi accesat pe site-ul BT Mic, prin telefon, tabletă sau calculator.

„Suntem onoraţi să continuăm partneneriatul cu BT Mic, care a arătat până acum angajamentul nostru puternic pentru susţinerea companiilor, coloana vertebrală a economiei româneşti. Sănătatea lor are legătură directă cu o economie robustă, iar faptul că acest împrumut este în moneda locală asigură antreprenorii că sunt protejaţi de volatilitatea cursului de schimb. Având în vedere poziţia de lider a BT Mic pe piaţă, suntem încrezători că parteneriatul nostru va avea un impact semnificativ în ceea ce priveşte creşterea gradului de incluziune financiară şi oportunităţile de dezvoltare a afacerilor pentru antreprenorii din întreaga ţară”, afirmă Klaus Müller, Preşedintele Consiliului EFSE.

Dincolo de zona de finanțări, EFSE şi BT Mic au mai pus la dispoziție pentru companii programul de accelerare Start online by BT Mic, lansat în martie 2021 care a constat în consultanţă pentru scalarea afacerii în mediul digital.

„Afacerile mici sunt, în mod particular, vulnerabile în contextul economic actual. În egală măsură, apar noi oportunităţi de business, pe care antreprenorii caută să le fructifice. Din acest motiv, pentru BT Mic rămâne o prioritate accesul acestora la finanţare şi consiliere. Împreună cu EFSE, prin această linie de
credit, continuăm angajamentul nostru de a susţine creşterea responsabilă a afacerilor mici locale”, a declarat Cristina Sindile, Director General, BT Mic.

Pandemia a afectat puternic mai multe sectoare ale economiei României, iar finanțările bancare s-au oprit ori s-au diminuat semnificativ când a venit vorba de anumite companii sau industrii precum HoReCa, potrivit reprezentanților de firme din aceste domenii.

BT Mic este o companie de microfinanţare din România, care completează rolul Băncii Transilvania de susţinere a antreprenorilor, indiferent de mărimea afacerii.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri