Plățile instant au început să câștige teren și în România, însă doar în ceea ce privește transferurile la nivel local. Mauro Delpiano, Team Lead ING Tech România, este de părere că schema SEPA Instant Credit Transfer, ce reprezintă trecerea la cu totul un alt nivel, se va regăsi mai devreme sau mai târziu și în portofoliul de servicii oferit de către băncile locale.

Schema de plată SEPA, lansată cu scopul de a nu mai exista diferențe între plățile locale și cele transfrontaliere derulate în cadrul Uniunii Europene, a trecut la următorul nivel, respectiv realizarea acestor transferuri în euro instant sau în maxim 10 secunde.

Astfel, noul sistem SEPA îți permite să faci un transfer în euro din România în contul unei bănci din Germania instant, însă doar dacă ambele instituții au integrat schema instant. O listă acestor instituții poate fi găsită AICI.

”Plățile instant devin din ce în ce mai mult o realitate pentru toate băncile din Europa. Ne așteptăm să le vedem disponibile mai devreme sau mai târziu pentru toți jucătorii”, precizează Mauro Delpiano în cadrul conferinței Future Banking.

Poți urmări întreaga prezentare a lui Mauro Delpiano, Team Lead ING Tech România, pe link-ul de mai jos:

Sursa foto: UDR Ovidiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri