ING Bank a lansat cardurile virtuale, pentru că sunt foarte importante în plățile digitale, fiind produse complexe, pe placul oricărui utilizator, a afirmat Mihaela Nistor, Head of Innovation & User Experience la ING Bank Romania în cadrul evenimentului Future Banking Summit.

Beneficiile cardurilor virtuale sunt relevante pentru orice utilizator: securitate, ușurință în folosire și sustenabilitate. În primul rând, tot mai mulți clienți sunt atrași de partea de sustenabilitate a acestor carduri, pentru că vor să reducă cantitatea de plastic. „Viața unui card fizic este de 2-3 ani, după care acesta începe să se deterioreze sau să expire și atunci ai nevoie de un nou card de plastic. Iar acest lucru se întâmplă pentru orice card din portofelul fiecărui client al oricărei bănci.” Securitatea cardurilor virtuale este un alt factor foarte important pe care clienții îl au în vedere.

„Deoarece nu vin în format fizic, aceste carduri sunt greu de compromis și nu pot fi copiate, pentru că un card virtual nu are asociat un card fizic. Devine sigur pentru utilizator să facă cumpărături, chiar și în magazinele online în care nu au încredere”, a menționat Mihaela Nistor.

Nu în ultimul rând, ușurința în folosirea cardurilor virtuale este o caracteristică care le face irezistibile, mai ales pentru utilizatorii care au nevoie de simplitate și rapiditate. „Un card virtual poate fi generat instant, din aplicația mobilă, și activat imediat. Prin comparație, un card fizic trebuie emis, iar utilizatorul este nevoit să aștepte câteva zile până îl primește”, a punctat oficialul ING Bank.

Card fizic sau virtual?

Dilema nu mai are nevoie de un răspuns clar, având în vedere evoluția plăților mobile, care au scos pe tușă cardul fizic. Cu toate acestea, Mihaela Nistor a afirmat că utilizatorii vor renunța definitiv la cardul fizic în momentul în care vor avea o soluție completă digitală pentru toate nevoile lor. „Acesta este și scopul nostru, să ajungem să oferim o soluție mobilă pentru a răspunde tuturor nevoilor fiecărui consumator. În prezent, în cazul ING, utilizatorii pot folosi aplicația mobilă pentru tot felul de operațiuni, de la deschideri de conturi, la plăți, la transferuri de bani cu ajutorul numărului de telefon sau alias pay, la retrageri de numerar de la bancomate fără card și chiar la deschidere de credite sau asigurări.”

Și poate că nu toți utilizatorii vor folosi toate serviciile mobile digitale de la început, dar, cu siguranță, le va fi ușor să aibă totul într-un singur loc.

Puteți urmări discuția integrală despre carduri virtuale și bănci digitale din timpul Future Banking Summit în video-ul de mai jos:

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri