BT Securities si-a lichidat detinerea la Banca Transilvania

Casa de brokeraj BT Securities, membra a grupului financiar Banca Transilvania, si-a lichidiat participatia pe care o mai avea la banca prin vanzarea unui pachet de 1,5 milioane de actiuni pentru suma de 1,6 milioane lei, a declarat pentru NewsIn Rares Nilas, presedintele BT Securities.

Compania a vandut joi 1,5 milioane de actiuni (0,03% din capitalul Bancii Transilvania), la un pret de mediu de 1,08 lei pe actiune. BT Securities a mai vandut, la inceputul lunii martie, actiuni ale Bancii Transilvania de 905.788 de lei, echivalentul a 0,02% din capitalul bancii. Compania de brokeraj BT Securities a vandut la inceputul lunii ianuarie peste 800.000 de actiuni ale Bancii Transilvania , adica 27% din pachetul detinut, la un pret mediu de 1,1137 lei. Conducerea grupului anuntase anul trecut ca vor evita detinerile incrucisate.

BT Securities si Banca Transilvania sunt companii din Grupul Financiar Banca Transilvania, iar Banca Transilvania detine 95% din capitalul social al BT Securities.

Banca Transilvania a incheiat anul 2006 cu un profit net de 120,2 milioane lei, cu 21% mai mare fata de anul anterior, in conditiile in care banca s-a extins cu 126 de unitati si sucursale si a investit 93 milioane lei in 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri