Orice bancă sau comerciant din rețeaua Mastercard va putea oferi servicii cu criptomonede Mastercard se pregătește să anunțe că oricare dintre miile de bănci și dintre milioanele de comercianți din rețeaua sa de plăți vor putea să își introducă pe lista de servicii produsele cripto.

Acest lucru va include portofelele de bitcoin, carduri de credit și de debit care își obțin recompense în criptomonede și care permit folosirea de active digitale, dar și programe de loialitate prin care puncte oferite de hoteluri sau de companii aeriene pot fi convertite în bitcoin.

Pentru a face acest lucru, rețeaua de plăți a încheiat un parteneriat cu Baktt, firma cripto recent desprinsă din Intercontinental Exchange, care va furniza servicii în acest sens.

„Dorim să oferim tuturor partenerilor noștri abilitatea de a-și adăuga mai ușor serviciile cripto în orice activitate desfășoară”, a declarat Sherri Haymond, vicepreședintele executiv pe parteneriate digitale al Mastercard, într-un interviu pentru CNBC.

„Partenerii noștri – bănci, fintech-uri și comercianți le pot pune la dispoziție clienților lor capacitatea de a cumpăra, vinde și de a deține criptomonede printr-o integrare cu platforma Baktt”, a mai spus Haymond.

Anunțul ar putea duce la o extindere importantă a modurilor în are americanii obțin și cheltuie bitcoin și alte criptovalute. Mastercard se află în fruntea uneia dintre cele mai dominante rețele de plăți, alături de Visa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri