Industria financiară migrează către zona de Open Banking, în unele piețe precum România se întâmplă lucrurile mai lent, în timp ce piețe precum Marea Britanie îmbrățișează conceptul la o viteză mai mare. Sabina Amaricăi, fondator Qualinest, companie specializată în furnizarea de servicii de testare software, a vorbit în cadrul Future Banking Summit despre modul în care băncile ar trebui să abordeze dezvoltarea aplicațiilor de mobile banking pentru a putea oferi beneficiile aduse de Open Banking.

Conceptul de Open Banking, ce presupune în principal o deschidere a instituților financiare tradiționale din punct de vedere al acesului la date pentru jucători terți precum startup-urile FinTech, este la început, punctează fondatoarea Qualinest.

Abordarea observată de Amaricăi în această perioadă se concentrează pe dezvoltarea zonei de Open Banking urmărind conceptul aplicațiilor clasice ale băncilor, abordare despre care precizează că nu este una care să răsplătească clientul, deocamdată.

”De ce mi-aș da acordul ca o anumită bancă să-mi folosească datele din toate aplicațiile de banking pe care le am dacă trebuie să mă duc în continuare în aceeași aplicație și să urmez aceeași pași? Care este beneficiul pentru mine?”, precizează Sabina Amaricăi.

Ea consideră că băncile apelează în momentul în care dezvoltă aplicațiile la moștenirea pe care o au, inclusiv în gândire.

”Dezvoltăm lucruri de care nu avem nevoie cu adevărat, doar pentru a le avea acolo. Asta face aplicațiile mult mai complexe decât ar trebui să fie”, punctează fondatoarea Qualinest.

Urmărește întreaga discuție care a avut loc la Future Banking Summit, pe link-ul de mai jos

Sursa foto: UDR Ovidiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri