Groupe Societe Generale va cofinanta creditele acordate in cadrul programului Start 2007, care are drept scop dezvoltarea abilitatilor de afaceri in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare.

Programul are in vedere dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoasterea si gestionarea optima a resurselor, in vederea adaptarii la rigorile determinate de globalizarea pietelor si integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Start 2007 sprijina si dezvoltarea firmelor nou - infiintate (start-up-uri), prin facilitarea accesului acestora la finantare.

Programul Start 2007 are doua etape. in prima etapa se finanteaza cursuri de pregatire destinate beneficiarilor eligibili in domenii de interes pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale, in scopul dobandirii cunostintelor necesare inceperii si dezvoltarii unei afaceri, iar in a doua faza se acorda sprijin financiar, prin alocatie financiara nerambursabila si prin credite acordate de banca selectata, pentru finantarea celor mai bune planuri de afaceri elaborate de beneficiarii cursurilor de pregatire pentru afaceri.

Participarea BRD la program vine ca urmare a unui protocol semnat intre institutia financiara si Agentia Nationala pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) pentru cofinantarea a doua programe de sustinere financiara si pregatirea antreprenoriala a reprezentantilor sectorului firmelor mici si mijlocii (IMM) si ai microintreprinderilor. BRD - Groupe Societe Generale va participa, in afara programului mentionat, si la programul national multianual, pe perioada 2006 – 2009, de sustinere a investitiilor realizate de catre firme nou infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare si retehnologizare a IMM-urilor.

Schema de finantare prevede ca 60% din valoarea eligibila a proiectului de investitie sa fie acordata de catre ANIMMC sub forma de alocatie financiara nerambursabila, un sfert din valoare va fi acoperita de catre banca, sub forma de credit, iar 15% va fi aportul in numerar al beneficiarului, care va fi depus in prealabil in contul deschis la institutia creditoare. Finantarea ANIMMC este maximum 50.000 de euro pentru firme mai vechi de doi ani si de cel mult 10.000 de euro pentru intreprinderi nou infiintate, se arata in documentul mentionat.

BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa active, ofera doua pachete de creditare pentru IMM-uri: pachetul Ristretto, pentru microintreprinderi si firme mici, si Simplis, pentru intreprinderile mijlocii. Cele doua pachete de credite au fost lansate la mijlocul anului 2006, iar volumul creditelor acordate pana la sfarsitul lunii martie 2007 este de peste 360 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri