Banca Transilvania a finalizat achiziția acţiunilor deţinute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare. BT a anunţat semnarea acordului de achiziţie în iunie a.c., iar recent a primit aprobările necesare finalizării tranzacţiei din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei.

Actuala Idea::Bank va deveni un hub de digital banking, depăşind sfera băncilor tradiţionale. Toate cele trei entităţi cunoscute în prezent sub brandul Idea vor avea noi identităţi corporative.

Impactul în economie şi societate al achiziţiei Idea::Bank este contribuţia va fi repoziţionarea băncii ca platformă digitală, cu agendă ESG pe toate palierele.

„Ne bucurăm să aducem în ecosistemul Băncii Transilvania, alături de capabilităţile BT, o nouă entitate, care are tehnologia în ADN. Suntem încrezători că prin ceea ce ne-am propus suntem deschizători de drumuri pe piaţa bancară din România, pentru clienţi tot mai orientaţi spre banking online. Mulţumim celor care au contribuit la reuşita acestei achiziţii – autorităţi, consultanţi, avocaţi şi echipa BT dedicată. De asemenea, mulţumim Grupului Getin Holding pentru încredere şi colaborare”, afirmă Horia Ciorcilă, Preşedinte, Consiliul de Administraţie, Banca Transilvania.

Pentru operațiuni, servicii şi consultanță, clienții Idea::Bank trebuie să se adreseze în continuare echipei Idea::Bank, cu contactele și respectiv oricare dintre sucursalele pe care le foloseau până acum.

Ecosistemul omni-channel al Băncii Transilvania integrează avantajele sucursalei tradiţionale cu bankingul online: 67% din totalul clienţilor - 2,3 milioane - sunt digitalizaţi, folosind în mod curent cel puţin una dintre soluţiile digitale ale băncii – aplicaţii, Internet Banking sau Mobile Banking.

Idea::Bank este a treia bancă achiziţionată de Banca Transilvania, după Bancpost (2018) şi Volksbank România (2015).

Consultanţii Băncii Transilvania în această tranzacţie au fost: Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY şi Linklaters.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri