Compania de Factoring ia un credit de 6,5 mil. euro de la BERD

Conducerea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a decis sa acorde un imprumut de 6,5 milioane euro Companiei de Factoring, detinuta de Banca Transilvania si Intermarket Bank Viena, pentru a sprijini firma si pentru dezvoltarea sistemului privat.

Banca internationala acorda astfel primul imprumut unei companii de factoring, prin care spera sa sprijine dezvoltarea sistemului privat, inclusiv a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).

Compania de Factoring va folosi imprumutul, acordat in lei si euro, pentru dezvoltarea activitatii de factoring a firmei. Prin acest lucru, compania va sustine si dezvoltarea sectorului IMM-urilor si al comerciantilor, se spune intr-un comunicat al BERD.

Acest credit va fi primul acordat unei companii de factoring din cele 29 de tari in care institutia financiara internationala opereaza, a declarat directorulul BERD pentru institutiile financiare, Kurt Geiger. Acest imprumut va avea un impact semnificativ, deoarece va ajuta companiile locale sa devina mai competitive gratie accesului mai mare la finantare, a adaugat reprezentantul BERD.

Directorul general al Companiei de Factoring, Valentin Chirca, a declarat ca acesta este prima finantare internationala acordata firmei pe care o conduce si ca vor urma si alte tranzactii similare in viitor.

Compania de Factoring, detinuta de Banca Transilvania si Intermarket Bank Viena, a obtinut, dupa primele cinci luni de activitate, o cota de 3% din piata romaneasca a factoringului, a declarat directorul general al Companiei de Factoring, Valentin Chirca, peste 70% din numarul de clienti fiind IMM-uri.

“Intreprinderile Mici si Mijlocii sunt clientii nostri traditionali si procentul de mai sus reflecta acest lucru. Dorim sa mentinem - si chiar sa crestem aceasta proportie. In schimb, clientii corporativi mari au o reprezentare mai redusa, ca numar, in portofoliu.”, a declarat pentru Wall-Street Valentin Chirca

Pana acum, in jur de 40 de clienti au apelat la serviciile Companiei de Factoring, iar targetul pentru acest an este cel putin dublarea acestui numar.

Pentru anul 2007, compania isi propune sa atinga o cota de piata de circa 10-15% si un volum de afaceri de 100-150 milioane euro, in conditiile in care estimeaza ca piata romaneasca a factoringului va atinge, in 2007, un volum de aproximativ un miliard de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri