Funcțiile de conducere de nivel mediu (middle management) au fost dintotdeauna dure. Însă tinerii angajați care ocupă aceste roluri se confruntă în prezent cu un set de circumstanțe care îi face mai vulnerabili în fața burnout-ului.

Middle managementul poate fi o sarcină dificilă, fiindcă presupune alergarea continuă între supervizorii de deasupra și cei subordonați. Poate să izoleze și să îl solicite pe cel nevoit să îndeplinească astfel de job, potrivit BBC.

Circa 18% dintre cei ce lucrează pe funcții de conducere middle au avut simptome de depresie, în comparație cu 12% dintre angajații care lucrează manual și cu 11% dintre deținători de business ori dintre cei care lucrează pe posturi de execuție, au constatat cercetări ale Columbia University din 2015 citate de publicația britanică.

Middle managerii au, de asemenea, dificultăți mai mari în a-și menține relațiile de la locul de muncă și numai jumătate dintre ei simt că se pot baza pe colegii lor, au concluzionat cercetări din perioada pandemiei.

Șefii de pe poziții medii din generația millennials sunt mai vulnerabili decât ceilalți să resimtă presiunile. Un studiu MetLife a demonstrat că aceștia sunt mai sensibili decât managerii din orice altă generație în fața burnout-ului.

Acest lucru se datorează faptului că șefii din această generație au crescut într-o cultură care glorifică munca în exces. Totodată, generația millennials este împovărată cu responsabilități de îngrijire atât a părinților cât și a copiilor.

În aceste condiții și cu o pandemie care împlinește doi ani, nu mai este de mirare că cei de pe funcții de conducere medii din generația millennials se simt stresați, demoralizați și epuizați.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri