Romania este cea mai mare piata din Europa Centrala si de Est pentru Porsche Holding, cu vanzari de peste un miliard de euro anul trecut, in urcare cu 27% fata de 2005, conform datelor publicate astazi de filiala din Romania a grupului.
Grupul financiar Porsche, unul dintre jucatorii locali specializati pe finantari auto, a inregistrat anul trecut un profit de 9,5 milioane euro, in crestere cu 57% fata de nivelul inregistrat in 2005.

Cele patru divizii ale Grupului Financiar Porsche, leasing, banca, broker de asigurare si management de flote, au realizat o cifra de afaceri de 58,6 milioane de euro, in crestere cu 43%.

"Rezultatele grupului in 2006 ne-au depasit asteptarile. Am reusit sa finantam aproximativ una din doua masini importate de catre Porsche Romania si sa asiguram aproape toate masinile prin intermediul companiei noastre specializate", a afirmat directorul executiv al grupului financiar Porsche Romania, Peter Demmer.

Porsche Leasing este un actor semnificativ pe piata finantarilor de autovehicule, cu un portofoliu de peste 44.000 de contracte de leasing in derulare in 2006. Porsche Leasing a inregistrat un profit net de 29 milioane lei in 2006, iar cifra de afaceri a crescut cu 34% si a atins 176,7 milioane lei la sfarsitul anului trecut.

“In primele doua luni ale anului s-a remarcat o crestere a finantarilor de autovehicule second-hand, fata de perioada similara a anului anterior, numarul de masini second hand livrate fiind cu aproximativ 50 in plus, fata de anul trecut in aceeasi perioada”, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii grupului financiar.

Potrivit reprezentantilor companiai, numarul total al masinilor livrate a crescut in primele doua luni. Sumarizand, procentul masinilor second hand livrate in ianuarie si februarie din totalul masinilor livrate a fost de 2,76% din totalul livrarilor PFG, in timp ce anul trecut, in aceeasi perioada, procentajul era de 1,35%.

“Majoritatea autovehicolelor Second-Hand finantate de Grupul Financiar Porsche sunt achizitionate de catre clientii nostrii prin Weltauto, firma specializata a importatorului Porsche Romania pentru comercializarea de astfel de masini. Acestea sunt deja importate pe piata romaneasca si nu sunt la prima inmatriculare, deci nu sunt supuse regimului de taxare pentru prima inmatriculare. Pentru 2007 vom continua sa sustinem Weltauto in finantarea masinilor Second-Hand”, ne-au mai declarat reprezentantii companiei.

Pentru 2007, grupul isi propune sa inregistreze o crestere profitabila pentru toate liniile de afaceri si, in acelasi timp, sa controleze cheltuielile si sa investeasca in factori care duc la dezvoltarea activitatii, a adaugat Demmer.

Porsche Bank, singura banca auto specializata de pe piata din Romania, a avut o cifra de afaceri de 10,4 milioane lei, din care veniturile din dobanzi au reprezentat 8,8 milioane lei. Totalul activelor a fost de 199,5 milioane lei, cu 40% mai mult decat in anul anterior. Porsche Bank a acordat peste 1.000 de credite in 2006, valoarea totala a acestora ajungand la 98,8 milioane lei. Porsche Bank a oferit finantare si prin reteaua de dealeri, in valoare de 57,8 milioane lei, din care 34,4 milioane lei au reprezentat credite de investitii si 23,4 milioane lei credite pentru capitalul de lucru.

Porsche Broker de Asigurare a inregistrat anul trecut un profit net de 5,9 milioane lei. Cifra de afaceri in anul trecut a fost de 18,3 milioane lei, cu 37% mai mult decat in 2005. Valoarea neta a activelor a ajuns la 27,6 milioane lei, reprezentand o crestere cu 19% fata de nivelul din 2005. in 2006, Porsche Broker a incheiat peste 20.000 de polite de asigurare CASCO si peste 18.000 polite de asigurare RCA.

Cel mai nou membru al grupului financiar Porsche, Porsche Mobility, lansat in 2006, a completat gama de servicii financiare cu management de flote, leasing operational si inchirieri de masini. in primul an de activitate, Porsche Mobility a incheiat 1.367 de contracte, avand o cifra de afaceri de 1,06 milioane lei.

Grupul financiar Porsche se ocupa cu finantarea autoturismelor comercializate de catre importatorul Porsche Romania. Grupul, detinut de holdingul austriac Porsche, este prezent pe piata romaneasca din 1999.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri