Conducerea Piritex SA, distribuitor de mochete si articole pentru decoratiuni interioare, a decis contractarea unor credite pentru investitii, in valoare totala de un milion de euro, de la Credit Europe Bank Ploiesti, informeaza NewsIn citand informatiile publicate in Monitorul Oficial.

Compania Piritex va garanta creditele cu cecuri si bilete la ordin, cesiune de facturi, precum si prin garantii ipotecare cu active din patrimoniul societatii. La inceputul acestui an, Piritex a mai imprumutat 2,2 milioane euro de la BRD, sucursala Ploiesti, credit garantat cu imobilele din Cluj si Ploiesti ale societatii si prin gajarea stocurilor de produse.

Piritex din satul Negoiesti, comuna Brazi, judetul Prahova este unul din cei mai mari distribuitori nationali de pardoseli calde. Compania distribuie mocheta, covoare, linoleum, parchet, adezivi si accesorii, asigurand si servicii de transport, montaj si intretinere a produselor comercializate.

Firma este pe piata din 1994 cand avea ca obiect de activitate importul si distributia de materiale pentru decoratiuni interioare. Doi ani mai tarziu a deschis un depozit de 2.500 de metri patrati la Brazi, iar in 2000 si-a creat propria organizatie de vanzari.

Piritex SA a avut, in 2005, o cifra de afaceri de 111,4 milioane lei (30,7 milioane euro) si un profit net de 2,5 milioane lei (700.000 euro). Compania are in prezent 450 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Barbu, IT Smart Systems: Omnichannel, abordarea căștigătoare pentru bănci
Setari Cookie-uri