Companiile care au proiecte și investiții sustenabile, prietenoase cu mediul, pot beneficia de finanțări avantajoase datorită inițiativei Luna energetică la BT. Aceasta înseamnă finanțări între 50.000 de lei și 5 milioane de euro, prin Banca Transilvania şi BT Leasing, cu zero comision de acordare și durată de creditare negociabilă, pentru investiții în producerea de energie din resurse regenerabile și eficiență energetică.

Ce proiecte ar putea fi susținute: centrale eoliene, sisteme fotovoltaice, pompe de căldură, cazane cu biomasă ori legate de energia solară termică (din categoria energie regenerabilă), mașini full electrice sau hibrid plug-in, dar și înlocuirea unui echipament, autoturism sau a unui utilaj vechi cu altul, pentru obținerea unei reduceri de consum de energie cu minim 30%, cu condiția casării/scoaterii din inventar/vinderii bunului vechi (eficiența energetică).

Campania are două etape:

  • Până în 24 decembrie a.c. clienții interesați, indiferent de cifra de afaceri, trebuie să se înscrie online în campanie;
  • 24 decembrie a.c. – 31 ianuarie 2022: echipa BT ia legătura cu clienții înscriși, pentru detalii despre investiție, tipul acesteia, mărime, aport propriu, necesarul de finanțat și garanția, ca preambul la aprobarea creditului. 31 ianuarie 2022 este data până la care este necesară depunerea cererii de credit sau de leasing.

Ce înseamnă creditele pentru proiecte și investiții în producerea de energie din resurse regenerabile și eficiență energetică:

  • 0% comision de acordare (redus de la standard 1,5%);
  • Durata de creditare este negociabilă, în funcție de destinația finanțării;
  • Perioada de implementare a investiției trebuie să fie de până la 12 luni, flexibil în funcție de mărimea investiției.

Leasing pentru proiecte și investiții în achiziția de mașini full electrice sau hibrid plug-in și eficiență energetică înseamnă:

  • 0% taxă de leasing (redus de la valoarea standard, de 2,5%);
  • Durata de creditare este negociabilă, în funcție de destinația finanțării.

Modul în care este produsă și consumată energia este determinant pentru succesul societăţii în tranziţia către o economie cât mai verde. Luna energetică la BT este una dintre inițiativele destinate reducerii amprentei de carbon generate de portofoliul finanţat de bancă şi de celelalte companii ale Grupului Financiar Banca Transilvania.

Sursa foto: Shutterstock.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri