Actionarii BRD SocGen l-au ales miercuri pe Ioan Cuzman in functia de membru in Consiliul de Administratie al bancii, dupa ce Ioan Niculescu si-a anuntat retragerea si a urcat astfel la doi numarul de reprezentanti ai companiilor financiare in board
Membrii consiliului de adminsitratie a fost alesi prin metoda votului cumulativ. Presedintele noului consiliu este Patrick Gelin. Consiliul de Adminsitratie al BRD SocGen este compus din Petre Bunescu, Sorin - Mihai Popa, Aurelian Dochia, Bogdan Baltazar, Didier Alix, Jean-Louis Mattei, Dumitru Popescu, Sorin Coclitu, Ioan Cuzman si Doamna Anne Fossemalle. Ioan Cuzam urmeaza sa fie aprobat si de Banca Nationala. inainte de a prelua mandatul in CA.

Ioan Niculescu, candidatul propus de Consiliul de Administratie al BRD SocGen pentru reinnoirea mandatului, a anuntat ca renunta la candidatura, potrivit comunicatului transmis de banca, luni, catre Bursa de Valori Bucuresti. La inceputul lunii aprilie, patru din cele cinci societati de investitii financiare (SIF) au solicitat BRD SocGen numirea lui Ioan Cuzman in consiliul de administratie al bancii.

Solicitarea a fost inainata de SIF Oltenia, SIF Moldova, SIF Banat-Crisana si SIF Transilvania, actionari care detin impreuna 19,97% din capitalul social al bancii, precizeaza comunicatul. Cele patru Societatii de Investitii l-au propus pe Ioan Cuzman, presedintele SIF Banat-Crisana, candidat la functia de membru in consiliul de administratie (CA).

In actualul consiliu de administratie exista un sigur reprezenant al SIF-urilor, Sorin Marian Coclitu, care este secretar general al consiliului reprezentantilor actionarilor SIF Muntenia si presedintele Fondului Roman de Garantare. Titlurile BRD-SocGen, listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), au inchis sedinta de marti la 22,50 lei/actiune Compania are o capitalizare de 15,68 milioane lei.

Subsidiara romaneasca a grupului financiar francez Societe Generale (SocGen), BRD-Groupe Societe Generale, este a doua banca din Romania, cu active de 28,03 miliarde lei (8,29 miliarde euro) la sfarsitul anului 2006 si o cota de piata de 16,28%, potrivit datelor bancii centrale.

Banca are un capital social de 696,9 milioane lei. Principalul actionar este Societe Generale, care controleaza 58,33% din capitalul bancii. Cele cinci societati de investitii financiare detin impreuna 25,26% din capital, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 4,99%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri