Românii plecaţi la muncă peste hotare îşi doresc în proporţie de 68% să revină în ţară de sărbători, conform unui studiu realizat de o agenţie de turism online.

"După ce anul trecut sărbătorile de iarnă au arătat cu totul altfel faţă de cum eram obişnuiţi, iar Crăciunul şi Revelionul au fost sărbătorite preponderent acasă, în grupuri cât mai restrânse, anul acesta, în contextul anunţului recent privind relaxarea restricţiilor în întreaga ţară, tot mai mulţi români îşi fac planuri pentru a se întoarce acasă în perioada următoare. Condiţiile relaxate de călătorie pentru turiştii care vin din Uniunea Europeană şi deţin certificatul verde contribuie la reunirea familiilor ai căror membri sunt plecaţi peste hotare la muncă sau la studii. Astfel, conform unui studiu realizat de agenţia de turism online Vola.ro, 68% dintre respondenţi au în plan să vină acasă de Sărbători, iar 44% şi-au achiziţionat deja şi biletele pentru revederea cu cei dragi", se arată într-un comunicat al turoperatorului.

Dacă anterior pandemiei, peste 60% dintre românii din diaspora veneau acasă de cel puţin două ori pe an, de obicei de sărbători şi în sezonul estival, în acest an lucrurile au stat diferit, circa 40% dintre participanţii la studiu mărturisind că au avut ocazia să ajungă în ţară doar o dată, iar 16% chiar nu au călătorit deloc în România anul acesta.

Posibilitatea impunerii de restricţii de circulaţie şi schimbările neaşteptate i-au ţinut pe românii din străinătate departe de familie în ultimele 18 luni. Astfel, 60% dintre ei şi-au anulat cel puţin o dată planurile de călătorie din motive ce ţin de pandemie.

Conform Vola.ro, volatilitatea listei-semafor şi riscul de a intra în carantină la sosirea în România i-a reţinut adesea pe românii de peste hotare din a călători, 37% dintre respondenţi mărturisind că restricţiile impuse de autorităţi i-au ţinut departe de revenirea în ţară în ultima perioadă, iar alţi 22% au declarat că imprevizibilitatea călătoriilor i-a făcut să fie reticenţi în a mai face deplasări spre România.

Aproape 60% dintre românii din diaspora se tem de eventualele schimbări apărute peste noapte şi de carantină, precizează Vola.ro.

Directorul de marketing al Vola.ro, Claudia Tocilă, a subliniat că românii din diaspora intenţionează să vină în ţară în număr mare de aceste sărbători, dar se tem mai mult de eventualele restricţii impuse de autorităţi decât de virus.

"După ce anul trecut românii nu au putut petrece sărbătorile de iarnă în familie, anul acesta vor să 'îşi ia revanşa' şi revin în ţară într-un număr impresionant. Deşi sunt încă prevăzători şi se gândesc la posibilitatea de a contacta sau transmite virusul, turiştii se tem mai mult de eventualele restricţii impuse de autorităţi, schimbări ce i-ar putea forţa să intre în carantină atunci când ajung în ţară, ori chiar să nu mai poată pleca înapoi în străinătate", a menţionat directorul de marketing al Vola.ro, Claudia Tocilă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri