Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând din 20 decembrie, o monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Vasile Alecsandri.

Conform unui comunicat al BNR, moneda are o valoare nominală de 100 de lei, forma rotundă, diametru de 21 mm, o greutate de 6,452 g şi cant zimţat.

Aversul monedei redă clădirea Teatrului Naţional din Iaşi, la începutul secolului al XX-lea, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", anul de emisiune "2021", stema României şi valoarea nominală "100 LEI".

Reversul monedei prezintă portretul, numele şi semnătura lui Vasile Alecsandri şi anii între care a trăit acesta "1821" şi "1890".

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 5.000 piese, iat preţul de vânzare este de 2.300 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare.

Monedele din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Vasile Alecsandri au putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa foto: Roman Belogorodov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri