Danske Fund Management Company SA detine 1,55% din capitalul Societatii de Investitii Financiare Oltenia (SIF5), 2% din capitalul SIF3 Transilvania si 1,96% din capitalul SIF2 Moldova. potrivit anuntului publicat de societate la Bursa de Valori Bucuresti.

Danske Fund Management Company SA este parte a grupului financiar danez Danske Bank Group.

Fondul de investitii a anuntat ca detine si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat o instructiune care reglementeaza masurile intreprinse in cazul persoanelor care detin mai mult de 1% din capitalul unei Societati de Investitii Financiare (SIF).

Potrivit instructiunii, consiliul de administratie al fiecarei Societati de Investitii Financiare va suspenda dreptul de vot pentru pachetul de actiuni care depaseste 1% din capitalul social al SIF-urilor, detinut direct sau indirect de o singura persoana. Persoana in cauza trebuie sa transmita catre SIF-uri, catre CNVM si catre institutiile pietei o declaratie autentificata in care sa specifice detinerile proprii si cele ale persoanelor cu care actioneaza concertat. Declaratia trebuie transmisa in termen de trei zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a instructiunii sau de la data dobandirii respectivei detineri. Modificarile ulterioare trebuie declarate in aceeasi perioada de trei zile, se specifica in instructiunea insitutiei de reglementare a pietei de capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cîţu: Ambiguitatea criteriului Covid a fost eliminată din programul IMM Invest
Setari Cookie-uri