Analiștii prevăd că cea mai importantă criptomonedă va crește puternic, ajungând la un preț aproape dublu față de valoarea actuală până la mijlocul acestui an, potrivit agenției Bloomberg. În acest moment, un Bitcoin se vinde pe piețele internaționale pentru 46.491 de dolari.

Previziunile privind prețul Bitcoin sunt de apreciere, pe termen lung, dacă se iau în calcul indicatorii tendințelor pe termen lung, a transmis Katie Stockton, fondator și managing partner al Fairlead Strategies LLC.

„Estimăm că trendul de urcare pe termen lung se va menține și că o izbucnire mai decisivă, către noi niveluri va face loc proiecției unei mișcări impresionante a prețului unui Bitcoin, la aproximativ 90.000 de dolari”, a mai spus Stockton.

Pentru moment, etapa de corecție a prețului își menține încă controlul, deși deși sunt semne de epuizare a mișcării negative a prețului criptomonedei, a explicat Katie Stockton.

„Factorul numărul unu de influență asupra Bitcoin și asupra criptomonedelor în 2022 este politica băncii centrale”, a spus Antoni Trenchev, managing partner la creditorul de criptomonede Nexo.

Retail jobs

„Prețul scăzut al banilor (cauzat de inflație n.r.) va rămâne așa, ceea ce are implicații enorme pentru criptomonede, câtă vreme Fed (banca centrală a SUA n.r.) nu are coloana vertebrală de a face față unui colaps de 10-20% pe bursa de valori, alături de o reacție adversă pe piața de obligațiuni”

Trenchev estimează că Bitcoin va ajunge să se vândă cu 100.000 de dolar la finalul lunii iunie.

„Ceea ce mă entuziasmează cu adevărat legat de anul 2022 este metaversul. Crearea acestuia și folosirea acestui termen este un haos de toată frumusețea și are mult potențial. Va fi una dintre temele dominante ale acestui an: metaversul, construirea infrastructurii (sale n.r.) și apoi NFT care vor forma o parte a economiei de acolo”, a încheiat Trenchev. Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri