Compania ING Fond de Pensii SA, detinuta de grupul financiar ING, a depus documentatia si cererea de avizare pentru constituirea unei societati care va activa pe piata pilonului II de pensii administrate privat obligatorii, a anuntat arbitrul pensiilor private.

Cererea depusa de ING Fond de Pensii este prima pentru constituirea unei societati de administrare de fonduri de pensii private pe pilonul II (pensii obligatorii) si a fost depusa in baza legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, potrivit NewsIn.

Procesul de autorizare de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) are doua etape si anume autorizarea constituirii societatii de pensii dedicate si apoi avizarea ca administrator al unui fond de pensii administrat privat. "Aceasta solicitare de autorizare este prima etapa in procesul de autorizare a unui admnistrator al unui fond de pensii admnistrat privat", se spune intr-un comunicat al CSSPP.

Compania dedicata, infiintata pentru pilonul II, va necesita un capital social de minimum 4 milioane euro, echivalent in lei, iar denumirea societatii va trebui sa includa sintagma "fond de pensii".

Consiliul CSSPP a autorizat la inceputul lunii aprilie compania ING Asigurari de Viata ca administrator de fonduri de pensii facultative si prospectul schemei de pensii facultative – ING Clasic. De asemenea, in luna martie, ING Asigurari de Viata a notificat CSSPP pentru obtinerea autorizarii prospectului celui de al doilea fond de pensii facultative.

ING Asigurari de Viata a inregistrat, in 2006, un profit brut de 41,8 milioane lei (12,36 milioane euro), in crestere cu 21,3% fata de 2005 si un venit net din prime de asigurare de 434 milioane lei (128,34 milioane euro), cu 11% mai mult decat in anul anterior. Veniturile totale ale ING Asigurari de Viata au atins, in 2006, valoarea de 541,8 milioane lei (160,21 milioane euro) cu 9,7% mai mult decat in 2005. Cota de piata a ING Asigurari de Viata a ajuns, anul trecut, la 41,2%.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
In ce tin banii de pensii ai romanilor cele mai mari fonduri private