CEC a emis 300.000 de carduri in 16 luni

Numarul cardurilor de debit si de credit emise de Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) sub sigla Visa si MasterCard a crescut la 300.000 dupa primele 16 luni de la intrarea pe piata de profil, iar banca vrea sa ajunga la 500.000 carduri la sfarsitul acestui an

Ritmul de crestere este de aproximativ 10.000 de carduri pe saptamana si banca preconizeaza ca va emite peste 500.000 carduri pana la sfarsitul anului.

Cardurile de credit CEC MasterCard au o dobanda anuala de 17,5%, iar perioada de gratie la cardurile de credit este de cel mult 59 de zile calendaristice pentru plata dobanzii, in cazul utilizarii cardului pentru plata cumparaturilor la comercianti. Limita de creditare care poate fi obtinuta prin cardul de credit CEC ajunge pana la trei venituri nete lunare, fara sa depaseasca, insa, 50.000 lei. Cardurile CEC pot fi utilizate pentru tranzactii comerciale si eliberari de numerar in intreaga tara si in strainatate. Reteaua CEC de eliberare numerar prin card pe care o pot utiliza beneficiarii unui card de credit CEC este de 393 de bancomate (ATM) si peste 1.361 de aparate pentru plata la comercianti (POS).

CEC a obtinut un profit brut de 24 milioane lei in primul trimestru al acestui an, cu 60% mai mare decat cel afisat pentru acelasi interval al anului trecut, pe fondul avansului portofoliului de credite cu 60% in ultimul an, potrivit datelor financiare ale bancii. In primul trimestru din 2005, casa de economii afisase pierderi. CEC avea, la sfarsitul lunii martie, un capital social de 649,7 milioane lei si active totale de 7,5 miliarde lei (2,23 miliarde euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri