Potrivit datelor publicate de companie si citate de NewsIn, obiectivele strategice pentru anul in curs vizeaza in principal pietele IMM si retail. Aceasta strategie va fi sustinuta de o dezvoltare intensiva a produselor si a retelei de distributie, inclusiv o gama completa de servicii electronice.
Pe termen scurt, banca isi va schimba strategia de la concentrarea pe produs, la concentrarea pe client. In schimb, obiectivul bancii pe termen lung consta in atingerea cotei de piata de cel putin 5%. Pana in anul 2010, banca isi propune o crestere semnificativa a cotei de piata.
Clientii bancii urmeaza sa beneficieze de o oferta diversificata de produse si servicii, precum si de dobanzi competitive. Conform strategiei pe termen lung, banca intentioneaza extinderea retelei teritoriale pana la 150 unitati la nivel national. Astfel, banca va deservi un numar de 70.000 clienti corporatisti, inclusiv IMM-uri, precum si 700.000 clienti persoane fizice. Planul pentru anul in curs prevede extinderea retelei teritoriale cu 35 noi unitati, pana la 96 unitati la finele anului, se arata in comunicatul de presa.
Pentru acest an, banca isi propune o crestere a activelor cu 65%, de la 1,2 miliarde lei la 2 miliarde lei, o crestere a profitului brut de la 24,4 milioane lei in 2006, la 27,6 milioane lei si o crestere a capitalurilor proprii de la 202 milioane lei, la 228 milioane lei, in conditiile unui volum ridicat al investitiilor de dezvoltare.
Reteaua ATM-urilor bancii va creste cu 150 noi aparate, pana la 326 si va fi realizata upgradarea acestora la standardul EMV pentru acceptarea cardurilor cu cip. De asemenea, vor fi introduse rapid noi produse, precum finantarea proiectelor, un produs in care grupul bancar detine o experienta semnificativa, potrivit comunicatului de presa.
MKB Romexterra Bank mai are in vedere infiintarea unor centre zonale de consultanta in cadrul unitatilor teritoriale, pentru a oferi cele mai bune solutii financiare microintreprinderilor si corporatiilor. Banca va dezvolta anul acesta produse de investitii precum si alte servicii financiare, de tipul fonduri de investitii, fonduri de pensii private, se mai arata in comunicatul de presa.
Pentru a sublinia apartenenta la grup, banca a adoptat denumirea MKB Romexterra Bank. “Pentru MKB Romexterra Bank, anul 2007 sta sub semnul transformarii proceselor dupa care lucram, in baza unui proiect de armonizare in cadrul structurilor MKB-Bayern LB, astfel incat sa putem atinge in cel mai scurt timp posibil standardele grupului din care facem parte”, a declarat presedintele executiv al bancii, Adrian Radu. MKB Romexterra Bank isi propune anul acesta depasirea cotei de piata de 1% dupa criteriul total active, fata de 0,8% cat detinea la finele anului 2006.
Anul trecut, pachetul majoritar al actiunilor bancii a fost achizitionat de investitorul strategic MKB Bank, a treia mare banca din Ungaria. Actionarul majoritar al MKB Bank este Bayerische Landesbank, una dintre cele mai mari banci din Germania. Din luna octombrie 2006, actionarul majoritar al MKB Romexterra Bank este MKB Bank, care detine 55,37% din actiunile bancii, reprezentand actionarul strategic si cel mai important al bancii.
Principalele hotarari au fost luate in data de 16 aprilie 2007, cand au avut loc sedintele Adunarii Generale a Actionarilor si Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Romexterra Bank S.A. Odata cu aprobarea noului act constitutiv, a fost segregata conducerea administrativa de cea executiva.
Conducerea executiva a MKB Romexterra Bank este asigurata de Adrian Radu, in calitate de presedinte executiv, secondat de doi vicepresedinti executive nominalizati in cadrul AGA, respectiv Magdalena Manea si Adrian Preda.
MKB si-a impus candidatul in boardul Romexterra
Citeste si:
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: