Raiffeisen Asset Management (RAM) a depus documentatia necesara pentru a obtine autorizatia de administrare a fondurilor de pensii facultative la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Pe langa documentatia necesara avizarii ca administrator, RAM a depus si prospectul schemei de pensii facultative. “Raiffeisen Asset Mangement va avea fara indoiala un aport important la dezvoltarea pietei fondurilor de pensii facultative din Romania", a spus Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank. El a argumentat faptul ca in Austria, unsprezece din cele douazeci de fonduri de pensii de pe piata sunt administrate de Raiffeisen Capital Management, liderul pietei austriece, cu active de peste 40 de miliarde de euro, iar grupul Raiffeisen este prezent si pe alte piete din regiune.

“In conditiile in care pensia publica actuala reprezinta circa 35% din salariul mediu pe economie, reforma pensiilor este o necesitate si nu o optiune pentru Romania", a adaugat Felicia Popovici, vicepresedinte Raiffeisen Asset Management si membru in conducerea Asociatiei Pensiilor Administrate Privat din Romania (APAPR). Ea a mentionat ca prin participarea la sistemele private de pensii (atat cel facultativ cat si cel privat obligatoriu) oamenii isi pot asigura un trai decent dupa pensionare. In opinia ei, pensia totala (cea publica si cea privata) poate urca pana la 80% din salariul mediu, in functie de nivelul si durata contributiei la aceste fonduri.

Pana in prezent, CSSPP a autorizat ING Asigurari de Viata si Aviva Asigurari de Viata ca administratori de fonduri de pensii facultative si BRD - Groupe Societe Generale si Banca Comerciala Romana (BCR) ca depozitari pentru fonduri de pensii facultative.

Raiffeisen Asset Management, compania de gestiune de fonduri a grupului Raiffeisen in Romania, administreaza in prezent active de peste 100 milioane lei, plasate in cele doua fonduri multuale lansate in urma cu noua luni. Raiffeisen Asset Management a lansat la sfarsitul lunii iunie 2006 doua fonduri mutuale, Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit, cu active initiale de 17,6 milioane lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri