Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) lansează un nou acord de împărțire a riscurilor pentru băncile românești, iar Raiffeisen Bank este una dintre primele bănci care va beneficia de acesta.

BERD va garanta până la 65% din fiecare împrumut acordat de Raiffeisen Bank clienților eligibili. Angajamentul BERD pentru Raiffeisen Bank ar putea ajunge la 100 de milioane de euro, conform acordului semnat.

Acordul de împărțire a riscurilor este conceput pentru a permite BERD să garanteze expunerile Raiffeisen Bank față de companiile locale.

Mark Davis, director regional BERD pentru România și Bulgaria a declarat: „Vrem să ne asigurăm că firmele din România au acces la o gama mai diversificată de surse de finanțare, potrivite nevoilor lor. Împărțirea riscurilor este un instrument nou în cadrul portofoliului nostru de produse, continuând astfel să oferim finanțare care încurajează investițiile și creșterea economică.”

"Prin acest cadru de împărțire a riscurilor semnat cu BERD, diversificăm gama de produse oferite segmentului corporativ și ne menținem angajamentul de a sprijini proiectele clienților noștri, contribuind în același timp la dezvoltarea durabilă a companiilor din România” a spus Silviu Toma, Director Executiv, Finanțări Structurate și de Proiecte, la Raiffeisen Bank.

BERD este un important investitor instituțional în România. Până în prezent BERD a investit 9,3 miliarde de euro în 477 de proiecte în țară, iar 77% din investițiile BERD sunt în sectorul privat.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piață bancară din România și peste 2,22 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.600 de angajați, 300 de agenții în toată țară, 660 de ATM-uri, 450 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 25.600 de POS-uri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri