Oferta de preluare a pachetului de 48,6% din Policolor s-a incheiat, prin depunerea in cadrul ofertei a unui numar de doar 5.000 de actiuni (0,007% din capitalul social), a informat compania intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB)

Fondurile cipriote de investitii RC2 Ltd si Romanian Reconstruction Ltd au initiat pe 13 martie o oferta publica de preluare obligatorie a Policolor SA (PCL), in valoare de 71 milioane lei (21 milioane euro), pentru preluarea pachetului de 48,6% din actiuni. Potrivit legii, o persoana care detine mai mult de 33% din drepturile de vot ale unei companii este obligata sa lanseze oferta publica in termen de maximum doua luni de la momentul detinerii.

RC2 si Romanian Reconstruction Ltd intentionau sa preia 34,63 milioane actiuni Policolor, reprezentand 48,602% din capitalul social. Valoarea nominala a unei actiuni este de 0,10 lei, iar pretul de cumparare a fost de 2,05 lei. Oferta s-a derulat intre 13 martie si 17 aprilie, iar intermediarul ofertei a fost EFG Eurobank Securities SA.

Profitul net obtinut de Policolor pe 2006 a fost de 8,53 milioane lei (2,5 milioane euro), cu 40% mai putin decat in perioada similara a anului precedent, cand compania a afisat un profit net de 14,2 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost de 141 milioane lei (41,7 milioane euro), in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului precedent, cand Policolor a obtinut o cifra de afaceri de 108 milioane lei.

Compania are un capital social de peste sapte milioane lei (doua milioane euro). Compania este controlata de trei fonduri de investitii, care detin impreuna 51,4% din actiuni. Aceste fonduri sunt Romanian Investment Fund Cyprus Ltd, Romanian Reconstruction Cyprus Ltd si RC2 Cyprus Ltd. Romanian-American Entreprise Fund detine 32,94% din capitalul social al Policolor.

Titlurile societatii sunt listate la a doua categorie a Bursei de Valori Bucuresti, din ianuarie 2004, sub simbolul PCL. Actiunile Policolor au incheiat sedinta de tranzactionare de marti la cotatia de 2,60 lei pe titlu, nivel la care capitalizarea companiei este de 185,27 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cum s-au schimbat obiceiurile financiare ale oamenilor de la debutul pandemiei
Setari Cookie-uri