Presedintele Broker Cluj, Petru Prunea, l-a acuzat la The Money Channel pe Rares Nilas ca s-a opus promovarii titlurilor Broker in prima liga a Bursei, deoarece ar sustine interesele firmei rivale BT Securities, dar aceasta a explicat ca Prunea a prezentat un plan de afaceri cu neclaritati
Rares Nilas si Dana Ionescu sunt membrii Comisiei de Cotare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) care au avut obiectii la planul de afaceri al SSIF Broker pentru a nu fi cotat la prima categorie a Bursei, deoarece ei reprezinta interesele BT Securities a spus Prunea.

Potrivit lui Prunea, citat de NewsIn, desi SSIF Broker Cluj a folosit in planul de afaceri datele calculate de catre firma de evaluare Darian, "care a evaluat si Bursa si Rasdaq-ul" si au fost prezentati "indicatorii globali pe cinci ani, care pot sa dezvaluie problemele mari ale firmei, cum sunt veniturile totale, cheltuielile, profitul brut, capitalul de lucru, fluxul financiar la dispozitia actionarilor si alte astfel de cifre", planul de afaceri nu a fost aprobat.

Presedintele SSIF Broker a afirmat ca Rares Nilas, care este membru in Consiliul de Administratie al BVB, dar si presedinte al BT Securities (rivala Broker Cluj), a solicitat "date subtile", cu privire la planul de fuziune al Broker Cluj cu doua societati similare, una din Bucuresti si cealalta din tara, pe care nu putea sa i le ofere, intrucat fuziunea nu a fost inca aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor de la SSIF Broker.

Prunea este de parere ca avizul negativ al Comisiei nu reprezinta certuri intre cele doua firme, ci obstructii in calea listarii la prima categorie a Broker Cluj. Mai mult, presedintele SSIF Broker a declarat ca firma pe care o reprezinta nu numai ca a indeplinit toate cerintele necesare, ci le-a depasit cu mult.

Totusi, reprezentantul SSIF Broker s-a aratat optimit in privinta verdictului pe care Consiliul de Administratie al Bursei il va da in chestiunea promovarii titlurilor firmei sale la prima categorie a Bursei, mai ales in conditiile in care avizul Comisiei de Cotare este doar unul consultativ. "Am refacut planul, oferind toate detaliile posibile. Eu am dus la Bursa 50 de societati si nu sunt in stare sa ma duc pe mine?", a adaugat Prunea nemultumit.

Seful SSIF Broker a spus ca nu a vorbit cu nici unul din membrii Consiliului de Administratie al BVB, dar va participa la sedinta de marti seara, pentru a afla care va fi decizia adoptata.

Daca va fi aprobata promovarea titlurilor SSIF Broker la prima categorie de la Bursa, societatea va castiga in primul rand o mai mare vizibilitate si recunoastere a performantelor "atat in ce priveste marimea capitalului, volumul tranzactiilor si transparenta".

In replica, presedintele Comisiei de Cotare la Bursa, Rares Nilas, care este totodata si presedintele BT Securities a spus, la The Money Channel, ca "forul decizional in aceasta problema este Consiliul de Administratie a Bursei de Valori Bucuresti". El a afirmat ca avizul nu fost emis pentru ca firma Broker nu a prezentat completari ale planului de afaceri, desi acestea au fost solicitate. "In consecinta, Comisia si-a mentinut avizul negativ", a explicat Nilas.

Rares Nilas a declarat ca "nu este o decizie subiectiva, nu are nici un fel de conotatie", dar a fost emisa pentru ca "s-au solicitat niste modificari asupra calitatii si asupra modalitatii de intocmire a acestui plan de afaceri, care nu au fost facute", din motive care el nu le cunoaste.

Presedintele BT Securities a tinut sa precizeze ca "principala obiectie in legatura cu acest plan de afaceri era subiectul legat de fuziunea pe care SSIF Broker a anuntat-o public". Nilas a mai spus ca planul de afaceri nu lamurea situatia financiara a companiei care rezulta in urma fuziunii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri