Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat că o plafonare a preţurilor ar fi în detrimentul producătorilor români, după o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Agrostar.

"Am vrut să înţeleg de la producătorii români care ar fi impactul propunerii de plafonare a preţurilor. Oamenii au spus că deja preţurile sunt foarte mici, nu s-au schimbat preţurile de ani de zile. Dacă le mai şi plafonăm, îi băgăm cu totul în faliment. Deja costurile au crescut. Este ceea şi eu suspectam, că o astfel de măsură ar veni în detrimentul producătorului român. Deja au nevoie de susţinere mai mare", a afirmat Cîţu, după întâlnirea cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe, care a avut loc la Palatul Parlamentului. El a adăugat că a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România despre cum pot fi ajutaţi producătorii autohtoni.

"Vom continua discuţiile. Trebuie să găsim o modalitate de a-i ajuta, în sensul de a stimula producţia internă în condiţiile unei economii de piaţă. Vom vedea care sunt soluţiile concrete. Am început discuţia ca să nu mai avem tot felul de subiecte care să fie acaparate politic. (...) Sunt multe informaţii în spaţiul public care sunt distorsionate. De aceea, este bine să ai la masă pe cei implicaţi şi vă spun că diferenţele dintre ei nu sunt foarte mari: toţi vrem să avem produse de calitate pentru cetăţenii români şi prezentate în cele mai bune condiţii. Am început discuţiile cu ei", a explicat Florin Cîţu. Potrivit acestuia, şi pentru retaileri cresc costurile de producţie. "Măsurile pe care Guvernul le-a luat pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru consumatorii casnici sunt măsuri care se extind şi pentru acest sector. În ceea ce priveşte costurile inputurilor, o mare parte dintre acestea, vor fi susţinute din bani de la buget. Este un impact negativ pentru întreaga economie (al creşterii preţurilor la energie). Până în aprilie, soluţiile sunt deja făcute. Aşteptăm de la Guvern soluţii (...) cum putem să ajutăm economia. Trebuie să fim foarte atenţi, să nu facem mai mult rău, pentru că sunt unele soluţii pe care eu tot le văd aruncate în spaţiul public care vor distorsiona piaţa în viitor, nu vor duce la investiţii. Trebuie să găsim acele soluţiile pentru a atrage investitori în România, nu să îi eliminăm", a subliniat preşedintele Senatului.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri