Moody's a urcat ratingul puterii financiare al Bancii Comerciale Romane (BCR) de la D- la D, a atribuit ratingul Baa1/Prime-2 depozitelor in moneda nationala si a mentinut calificativul Baa3/Prime-3 pentru depozitele in moneda straina, a informat agentia de rating.

Toate ratingurile BCR beneficiaza de o perspectiva stabila, iar calificativul Baa3/Prime-3 pentru depozitele in moneda este constrans de ratingul suveran al Romaniei, a mentionat agentia Moody's, potrivit NewsIn.

Moody's Investors Service a publicat miercuri noile ratinguri pentru trei banci din Romania, ca parte a aplicarii noului sistem de analiza (JDA) si a aducerii la zi a metodologiei de calculare a ratingului puterii financiare a bancilor (BFSR). Aceasta din urma evalueaza puterea financiara intrinseca a bancilor fara a lua in calcul factorii externi.

Moody's foloseste apoi metodologia JDA pentru a incorpora potentialul factorilor externi in calculul ratingul de depozit al monedei locale. Potentialul sprijinului primit din afara poate reduce riscurile legate de depozitele si dobanzile practicate de banca, insa acest sprijin este deseori nesigur.

Metodologiile sunt aplicate de la tara la tara, rezultatele urmand a fi anuntate saptamanal. Rezultatele pentru bancile ale caror banca-mama este localizata intr-o alta tara, unde metodologiile noi nu au fost inca implementate, vor fi prezentate in acelasi timp cu cele ale bancii-mama, a informat agentia de rating.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Viitorul este în cloud! Sunt și băncile pregătite să facă acest pas?
Setari Cookie-uri