Doua noi emisiuni de obligatiuni municipale vor debuta la BVB

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a aprobat admiterea la tranzactionare a emisiunilor de obligatiuni emise de Consiliul Judetean Hunedoara si de Municipiul Timisoara.

Cele doua emisiuni vor fi tranzactionate in sectorul Titluri de Credit, categoria Obligatiuni Municipale, precizeaza comunicatul transmis BVB, potrivit NewsIn.

Obligatiunile Consiliului Judetean Hunedoara au o maturitate de 20 de ani, incepand din 15 februarie 2006 pana in 15 august 2026. Consiliul Judetean Hunedoara garanteaza plata integrala obligatiunilor emise prin creantele pe care le are de incasat din anii anteriori. in cadrul emisiunii, au fost vandute 150.000 de obligatiuni in valoare totala de 15 milioane de lei. Valoarea nominala a obligatiunilor este de 100 lei, iar rata dobanzii este variabila, urmand sa fie calculata la fiecare trei luni in functie de media ratelor interbancare.

Obligatiunile municipalitatii timisorene au valoarea nominala este de 100 lei si au o maturitate de 20 de ani, scandenta fiind in data de 15 mai 2026. Primaria Municipiului Timisoara vrea sa atraga, in total, 150 milioane lei, pentru realizarea unui amplu program de investitii.

In ptrezent, la Bursa de Valori Bucuresti se tranzactioneaza 11 obligatiuni municipale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri