Cel puțin două dintre cele mai mari bănci de stat ale Chinei restricționează finanțarea pentru achizițiile de mărfuri rusești după sancțiunile din partea Occidentului. Este o nouă dovadă că angajamentul Beijingului de a menține legăturile economice cu Rusia are limite, potrivit Bloomberg.

Unitățile offshore ale Industrial & Commercial Bank of China Ltd. au încetat să mai emită scrisori de credit denominate în dolari americani pentru achiziții de mărfuri rusești gata de export. Scrisori de garanție în yuani sunt încă disponibile pentru unii clienți, sub rezerva aprobărilor din partea directorilor superiori, au spus sursele citate de Bloomberg.

Mișcarea vine pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia, care a declanșat un val de sancțiuni din partea unor țări precum SUA, Regatul Unit și Japonia și a alimentat speculațiile că ar putea urma mai multe. Deoarece scrisorile de credit legate de mărfuri sunt emise atât de frecvent, acestea ar fi printre primele tranzacții afectate de amenințarea cu sancțiuni.

Bank of China Ltd. a redus, de asemenea, finanțarea pentru mărfurile rusești pe baza propriei evaluări a riscurilor, a spus o altă persoană. Creditorul nu a primit încă îndrumări explicite cu privire la Rusia de la autoritățile de reglementare chineze, au spus două persoane.

Răspunsul băncilor chineze ar putea fi temporar, mai ales având în vedere că sancțiunile occidentale au cruțat până acum sectorul energetic al Rusiei. Nu este clar dacă băncile chineze s-au retras de la alte forme de finanțare pentru companiile și persoanele fizice rusești, iar politicile lor s-ar putea schimba.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri