Creditele acordate populatiei si firmelor romanesti au crescut in a treia luna a anului cu 3,6% fata de luna precedenta pana la 98,96 miliarde lei (29,5 miliarde euro), pe seama avansului cu peste 5% a imprumuturilor in valuta catre populatie, potrivit unui comunicat al bancii centrale, informeaza NewsIn.

Creditul neguvernamental a crescut in martie cu 52,7% raportat la aceeasi luna a anului trecut. Avansul s-a atenuat insa fata de intervalul februarie 2006 - februarie 2007, cu o crestere de 55,2% a creditelor acordate populatiei si firmelor.

Creditele in lei acordate populatiei si firmelor au avansat in martie cu 3,1% fata de luna precedenta, in timp ce imprumuturile in valuta au sporit cu 4,2%. Cele mai mult au crescut in martie imprumuturile in valuta acordate populatiei, cu 5,7%, in timp ce creditele catre firme in valuta au avansat cu 3,3% fata de februarie.

Creditele in lei au avansat in martie intr-un ritm mai redus fata de cele in valuta, cu 3,7% catre populatie si cu 2,6% catre firme.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Viitorul este în cloud! Sunt și băncile pregătite să facă acest pas?
Setari Cookie-uri