Grupul Intesa Sanpaolo va dona 10 milioane de euro pentru a sprijini măsurile de solidaritate și ospitalitate pentru poporul ucrainean. Donația Băncii va fi destinată sprijinirii activității organizațiilor locale și internaționale, care vor fi identificate în curând.

Donația se adaugă inițiativelor Grupului deja existente pentru colegii ucraineni. Grupul va lansa, de asemenea, o campanie de crowdfunding pe platforma non-profit For Funding.

Citește și: BCR oferă ajutor umanitar pentru refugiații ucrainieni fugiți din calea invaziei ruse

„Intesa Sanpaolo a fost întotdeauna profund implicată în comunitățile sale, printre oamenii din teritoriile în care își desfășoară activitatea. În calitate de grup bancar european lider și singura bancă italiană prezentă în Ucraina, intenționăm să dăm un semn concret de apropiere poporului ucrainean afectat de această gravă urgență umanitară.”, Carlo Messina, CEO al Intesa Sanpaolo.

În urma deciziei adoptate împreună cu președintele Consiliului de Administratie Gian Maria Gros-Pietro, Grupul își propune să ofere 10 milioane de euro pentru a sprijini proiectele de solidaritate și ospitalitate pentru cei afectați de această criză. Urgența umanitară din ce în ce mai gravă face ca aceasta să fie o inițiativă absolut necesara, pentru a oferi ajutor concret și imediat, atât acum, cât și în viitoare.

„Această inițiativă se adaugă celor deja existente inițiate pentru a-i ajuta pe oamenii noștri din subsidiara ucraineană Pravex, colegi care nu au încetat niciodată să susțină țara, să deschidă sucursale și să asigure servicii bancare în circumstanțe severe. Rămânem aproape de ei și de familiile lor și le mulțumim încă o dată. De asemenea, vreau să le mulțumesc oamenilor noștri din subsidiarele din Slovacia, Ungaria, România și Moldova pentru ceea ce fac pentru a primi și susține colegii noștri ucraineni”, a mai spus Carlo Messina.

Intesa pregătește de asemenea o campanie de strângere de fonduri prin intermediul platformei non-profit de crowdfunding For Funding, menită să combine un sprijin suplimentar cu fondurile pe care Intesa le poate folosi pentru sprijinirea persoanele aflate în nevoie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri