Vanguard, una dintre cele mai importante societati de brokeraj din Romania, a lansat platforma de tranzactionare StartradeXT, care ofera clientilor sai posibilitatea de a investi in instrumente financiare avand ca suport actiuni, indici, valute si marfuri, cotate pe marile piete ale lumii.
Aplicatia ofera doua tipuri de instrumente financiare, clientii avand posibilitatea sa investeasca prin intermediul CFD (contract for difference), precum si sa tranzactioneze pe piata valutara internationala Forex, 72 de perechi de valute.

Prin intermediul acestor tipuri de contracte, clientii au acces la peste 2.000 de instrumente derivate cu suportul pe actiuni, indici bursieri sau marfuri (petrol, metale pretioase, marfuri alimentare) din peste 17 piete internationale, precum cele din Statele Unite, Europa si Asia.

Tranzactiile de acest fel sunt reflecate in piata Spot, unde se tranzactioneaza activele suport actiuni, indici bursieri sau marfuri, iar cotatiile tuturor actiunilor listate sunt in timp real.

Vanguard a ales pentru acest serviciu un formator de piata (market maker) din capitala Marii Britanii. “Inca nu putem dezvalui numele societatii de brokeraj din Londra”, a precizat Mihaela Biciu, director general al Vanguard.

Vanguard ofera potentialilor clienti doua tipuri de conturi: unul Standard, in cazul caruia suma minima necesara este de 1.000 euro, si unul Premium, pentru sume de peste 30.000 euro, comsioanele fiind in acest caz mai mici.

“Anul acesta, am investit pentru dezvolatrea serviciilor de tranzactionare pe bursele straine peste 500.000 euro”, a adaugat Mihaela Biciu.

Jucatorii care aleg sa folosesca platforma Startrade XT au acces la stiri furnizate de Dow Jones, precum si o serie de grafice pe baza carora pot folosi majoritatea indicatorilor de analiza tehnica. "Pentru cei care inca nu sunt familiarizati cu aceste tipuri de instrumente, Vanguard organizeaza mai multe seminarii gratuite, atat de initiere, cat si de aprofundare", a declarat Cosmin Marinescu, sales&seminar specialist Vanguard.

Incepand cu luna mai a anului trecut, Vanguard si-a extins serviciile inspre pietele straine, oferind posibilitea investitorilor de a tranzactiona la Bursa de la Sofia, iar din februarie 2007 si la cea din Viena, suma minima necesara pentru deschiderea conturilor fiind de 10.000 de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri