Revolut a colectat, împreună cu clienții săi, peste 10 milioane de euro din donații, în cadrul apelului internațional pentru Ucraina lansat de Crucea Roșie.
În valoarea totală a donațiilor se regăsește și contribuția companiei britanice, care a anunțat că va completa suma colectată direct în aplicație, prin opțiunea Donații, de la utilizatori.

Încă din 25 februarie 2022, Revolut a permis utilizatorilor să doneze direct către această cauză a Crucii Roșii, în aplicație, și clienții Revolut au reacționat admirabil. În doar 24 de ore se strânseseră donații de peste 1 milion de euro.

În următoarele zile, tot mai multe societăți naționale de Cruce Roșie, inclusiv cea din România, au fost integrate în aplicație și utilizatorii din peste 50 de țări și teritorii au putut să doneze instant, fără niciun comision, către Crucea Roșie locală sau către Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, susținând astfel apelul pentru Ucraina.

Citește și: Donații pentru Ucraina. Ce companii au oferit ajutoare și cum pot contribui românii obișnuiți

În România, în perioada 1-8 martie 2022, utilizatorii super-aplicației au donat peste 630.000 de euro prin intermediul opțiunii Donații, cea mai mare sumă strânsă în scopuri caritabile de la lansarea acestei funcționalități, în iulie 2019.
La 1 martie 2022, CEO-ul Revolut, Nik Storonsky, a anunțat că, în perioada 1-8 martie, compania va oferi o sumă egală pentru fiecare donație realizată de utilizatori, până la valoarea de 1,5 milioane lire sterline (1,8 milioane euro). Astfel, peste 300.000 de utilizatori au făcut donații către Crucea Roșie și valoarea totală a contribuțiilor cumulate - companie și clienți - a depășit 10 milioane euro.

Aceste fonduri vor fi folosite pentru acordarea de prim ajutor și de ajutoare umanitare victimelor războiului din Ucraina și milioanelor de refugiați ucraineni care au fost nevoiți să-și părăsească țara.

Donațiile vor fi transferate 100% Crucii Roșii, atât către societățile naționale din fiecare țară, cât și către entitatea internațională, în cadrul unui parteneriat care a permis milioanelor de utilizatori din Spațiul Economic European, Marea Britanie, Singapore și Australia să se alăture acestui apel.

Din cauza presiunii asupra infrastructurii de transport din regiune și a dificultății de a aduce mărfuri în zonă, Crucea Roșie a încurajat oamenii să doneze fonduri, care vor sprijini aprovizionarea locală de articolele critice, mai degrabă decât să doneze articole fizice. Echipele Crucii Roșii sunt acum la fața locului în Ucraina, precum și în țările din jur precum Polonia, Moldova, România, Ungaria pentru a ajuta refugiații ucraineni.

„Acest război afectează oamenii zilnic, la nivel personal, psihologic, emoțional, prin separarea de cei dragi, prin violență și sentimentul de insecuritate continuă. România, ca țară vecină, a primit deja pe teritoriul său sute de mii de cetățeni din Ucraina. Pentru toți cei care au decis să rămână în România va fi nevoie de sprijin cu alimente, găzduire, obiecte de uz personal și acces la servicii sociale, de sănătate, de educație. În același timp, pentru cetățenii rămași în Ucraina nevoile umanitare sunt în creștere și vom continua să răspundem acestor necesități. Le mulțumim tuturor celor care au donat până acum și contăm, în continuare, pe solidaritatea lor pentru a asigura tot sprijinul necesar populației vulnerabile în fața războiului”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general, Crucea Roșie Română.
Christopher Guttridge, coordonatorul echipei Donații din cadrul Revolut, a declarat: “Suntem recunoscători să vedem susținerea pe care clienții noștri au demonstrat-o față de acest apel important al Crucii Roșii. Este un motiv de mândrie pentru noi ca, grație tehnologiei, să reușim să mărim viteza de reacție a societății într-o situație de urgență, atât prin donațiile instant și gratuite, cât și prin propria contribuție financiară. Noi toți de la Revolut suntem mândri să facem parte dintr-o companie britanică cu acoperire globală care ajută poporul ucrainean în vremuri dificile. Generozitatea clienților noștri va permite Crucii Roșii să asigure servicii critice umanitare și medicale atât în Ucraina, cât și în țările învecinate”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri