Compania romaneasca Raiffeisen Leasing ar putea primi de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) o linie de credit cu maturitatea de cinci ani, in valoare de 15 milioane euro, pentru finantarea produselor de leasing pentru firmele mici si mijlocii (IMM).
Potrivit schitei de proiect, sectoarele tintite in mod special sunt lesingul pentru echipamente, vehicule comerciale usoare, camioane si remorci, autoturisme pentru uz comercial si leasingul imobiliar, informeaza NewsIn. “Noua facilitate se bazeaza pe reusita primei linii de leasing UE/BERD, care a fost implementata cu succes de catre Raiffeisen Leasing Romania si dovedeste angajamentul companiei de a finanta in continuare sectorul de IMM-uri fara sprijinul oferit de UE”, se precizeaza in schita de proiect, prezentata pe site-ul institutiei financiare internationale.

“Principalul rationament pentru implicarea Bancii (n.r. BERD) in acest proiect se refera la cresterea disponibilitatii finantarii prin leasing pe termen lung in vederea achizitiei si inlocuirii activelor fixe de catre IMM-urile din Romania, promovarea competitiei in acest sector si obtinerea unui efect demonstrativ semnificativ pe pietele financiare”, au precizat reprezentatii BERD in schita de proiect. Banca de investitii si-a reiterat interesul de a sprijini industria financiara de leasing si alte companii competitive din acest domeniu.

Proiectul are costuri totale de 15 milioane euro, astfel BERD va suporta intreaga povara financiara a acestui proiect. Conducerea institutiei internationale va lua o decizie in privinta facilitatii pentru Raiffeisen Leasing pe 30 mai, se precizeaza in schita de proiect, publicata joi de BERD.

Raiffeisen Leasing IFN a incheiat anul trecut contracte in valoare de peste 165 milioane euro, cu 25% mai mult fata de anul anterior si a avut un profit net de sase milioane euro aferent exercitiului financiar din 2006. Compania de leasing avea, la finalul anului trecut, active totale in valoare de 226,6 milioane euro si o cota de piata de 6% dupa acest criteriu.

Potrivit BERD, Raiffeisen Leasing are un portofoliu total in valoare de 201,6 milioane euro si un capital social de 18,5 milioane euro, controlat de Raiffeisen Leasing International GmbH.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri