Deutsche Bank a a afirmat că nu este „practic” să-și închidă afacerea în Rusia, în ciuda măsurilor similare ale marilor corporații care încearcă să se distanțeze de țară din cauza invaziei Ucrainei. Instituția este cea mai mare bancă din Germania.

Într-o declarație pentru CNBC, directorul financiar al băncii germane a apărat această poziționare, spunând că este scris în îndatoririle sale să aibă grijă față de clienții care încă operează în țară.

Această poziționare oficială a băncii nemțești vine în timp ce alte bănci și companii importante fac mișcări pentru a se retrage din Rusia. Banca americană Goldman Sachs a declarat că își încetează activitatea în țară, în timp ce HSBC, cea mai mare bancă britanică, le-a spus angajaților, la începutul săptămânii, să înceteze tranzacțiile cu băncile rusești.

Citește și: Sancțiunile europene evită principalele exporturi rusești și spun doar jumătate din adevărata poveste

„Suntem acolo pentru a ne sprijini clienții. Și astfel, în scopuri practice, aceasta nu este o opțiune disponibilă pentru noi. Nici nu ar fi lucrul corect de făcut în ceea ce privește relația cu clienții, de a-i ajuta să-și gestioneze problemele cu care se confruntă”, a spus James von Moltke, CFO-ul Deutsche Bank.

Von Moltke a adăugat că banca ar fi dispusă să-și reconsidere poziția în cazul în care situația politică ar escalada în continuare și clienții săi din Rusia - în mare parte multinaționale - își încetează operațiunile în țară.

„Desigur, va trebui să ne uităm la modul în care evoluează această situație și să luăm în considerare propriul nostru parcurs în Rusia, pe măsură ce obținem o mai mare claritate cu privire la direcția pe care o vor lua lucrurile aici”, a spus el.

„Pe măsură ce prezența clientului nostru] se diminuează, la fel se va reduce și prezența noastră la Moscova.”, adaugă Von Moltke, care nu a numit niciunul dintre clienții Deutsche Bank din Rusia.

Sursa foto: Deutsche Bank

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri