Actionarii asiguratorului Clal Romania, firma recent intrata pe piata romaneasca, au aprobat pe 12 martie majorarea capitalului social cu 9,85 milioane lei (3,85 milioane dolari), la peste 21,5 milioane lei (7,9 milioane lei), conform unei raportari a firmei, publicata in Monitorul Oficial.

In prima etapa, compania nu va activa in domeniul asigurarilor de viata, insa este luata in considerare si intrarea pe acest domeniu. Divizia din Romania a companiei israeliane de asigurari a inceput sa vanda polite de la inceputul anului si asteapta si licenta pentru functionarea pe segmentul RCA. Obtinerea autorizarii pentru vanzarea produselor RCA se afla in "stadiul de finalizare". Compania de asigurari a mai pus bazele unui call center.

Clal Insurance Enterprises Holding Ltd a fost autorizata, la finalul anului trecut, de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), sa vanda polite de asigurare pe teritoriul Romaniei, prin intermediul subsidiarei sale, Clal Asigurari-Reasigurari, al carei sediu central a fost stabilit la Bucuresti. Subsidiara Clal din Romania dispune de 140 de angajati si de 41 de sucursale pe intreg teritoriul Romaniei, investitia totala fiind in valoare de opt milioane de dolari.

Compania de holding a Clal Insurance Enterprises, unul dintre liderii pietei israeliene a asigurarilor, detine, in urma majorarii de capital, 99,9% din actiunile firmei romanesti


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BRD oferă clienților posibilitatea de a-și deschide online cont pentru PFA
Setari Cookie-uri