Banca Comerciala Romana (BCR), cel mai mare jucator din bankingul local, a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net de 62 milioane euro, din care 44,3 mil. revin austriecilor, in timp ce portofoliul de credite s-a majorat cu 7,5% fata de finele anului trecut, la 8,4 miliarde euro.
"Profitul net al Grupului BCR a urcat cu 9.6% in primul trimestru din 2007, fata de perioada similara din 2006, pana la 62 milioane euro, si include costuri de restructurare de 13 milioane euro", a precizat Treichl, la o teleconferinta organizata pentru investitori. Costurile de restructurare includ suma de patru milioane euro sub forma cheltuielilor de operare si noua milioane euro in provizioane de risc, a adaugat acesta, potrivit NewsIn.

Initial, banca austriaca a prezentat doar rezultatele financiare BCR consolidate in grup, fara a face precizari legate de activitatea globala a bancii romanesti. Din perspectiva Erste Bank, profitul net al bancii romanesti a crescut cu aproape 10% in primul trimestru din 2007, raportat la aceeasi perioada a lui 2006 si a depasit suma de 44,3 milioane euro, datorita unei cresteri sustinute a creditarii, contribuind cu 37,1 milioane euro la rezultatul net al Erste Bank.

Treichl a mai declarat la teleconferinta cu investitorii ca estimeaza o crestere cu 40% a profitului in acest an, pe baza unei tendinte de crestere a creditarii. "Activele BCR au crescut si ne asteptam sa atingem tintele de crestere a profitului pe 2007, respectiv de 40% fata de anul precedent", a mai spus directorul Erste.

Activele nete ale BCR au urcat cu 3,7% in primele trei luni ale anului fata de finalul lunii decembrie 2006, pana la 14,662 miliarde lei (4,376 miliarde euro), arata raportul financiar prezentat de Treichl. De asemenea, cheltuielile BCR au crescut cu 12%, incluzand costurile de restructurare de 13 milioane de euro in primul trimestru, dintre care patru milioane au fost cheltuieli de operare, a mai spus Treichl, care a precizat ca o parte importanta a costurilor a mers catre serviciile de consultanta.

Acesta a mai declarat ca, in total, costurile de restructurare pe partea operationala vor fi de 40 de milioane de euro in 2007.

36 mil. euro, restructurarea BCR pentru urmatoarele opt luni

Costurile de restructurare ale BCR pentru primul trimestru al acestui an au fost de patru milioane de euro, a mai spus directorul Erste, care a aproximativ la 40 de milioane costurile de restructurare pentru intregul an 2007.

Treichl a subliniat ca BCR dispune de peste 40 de centre regionale, care sunt pline cu personal de administrarea creditului si alti angajati, insa, din moment ce toate birourile regionale sunt responsabile pentru mersul afacerii, acestea sunt pe cale sa fie separate, astfel incat Erste are nevoie de sefi de retail si pentru filiala corporatista in centrele regionale BCR.

Treichl a mai spus ca BCR va deschide in acest an 125 de unitati "noi, mai mici cu o medie de pesronal de cinci angajati", care vor fi amplasate in zonele dens populate.Pentru a-si imbunatati canalele alternative de distributie, in ultimul trimestru al anului 2007 vor fi deschide unitati de call center permanente, care vor lucra 24 de ore in toate zilele saptamanii.

Portofoliul de credite al BCR ar putea creste cu 7.5%

Portofoliul de credite al BCR ar putea urca in 2007 cu 7.5%, fata de anul trecut, pana la 8.4 miliarde euro, datorita introducerii unor produse noi adaptate standardelor grupului Erste Bank si a unei cresteri economice a Romaniei care ar putea depasi asteptarile.

Operatiunile de retail si corporate sunt in acest moment in proces de restructurare pentru a fi aduse la nivelul standardelor Erste Bank. BCR dezvolta in acest moment noi produse adaptate standardelor bancii mama, care se adreseaza unui portofoliu de peste trei milioane de clienti. Functiunile de back-office ale banci au fost optimizate deja, spune Erste.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri