Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a incheiat un protocol de colaborare cu Uniunea Nationala a Agentiilor Imobiliare (U.N.I.M.), prin care U.N.I.M. va recomanda bancii parteneri in vederea finantarii tranzactiilor cu locuinte si terenuri.
Potrivit datelor publicate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Uniunea Nationala a Agentiilor Imobiliare urmeaza sa recomande institutiei bancare potentiali parteneri (agenti imobiliari, persoane fizice sau juridice) in vederea incheierii unor conventii de parteneriat pentru finantarea tranzactiilor cu locuinte si terenuri.

„Credem ca prin parteneriatul incheiat cu U.N.I.M. am facut un pas important in aceasta directie si asta cu atat mai mult cu cat suntem prima banca cu care Uniunea a decis sa incheie un astfel de protocol”, a declarat presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Ionut Costea.

Protocolul mai prevede si faptul ca Raiffeisen Banca pentru Locuinte va acorda asistenta U.N.I.M. pentru formarea si perfectionarea nivelului de cunostinte profesionale ale membrilor asociatiei.

„Principalul nostru obiectiv este profesionalizarea domeniului imobi­liar, care implica profesiile de agent imo­biliar, consultant imobiliar, expert imobi­liar, administrator de imobil si antre­prenor imobiliar", a adaugat presedintele U.N.I.M, Gabriel Sorin Zamfir. El a mentionat ca a facut toate demersurile pentru ca profesia de agent imobiliar sa fie legal inregistrata in Romania, in 2006. "Speram ca acest parteneriat cu RBL sa aiba un impact pozitiv asupra incercarilor noastre de a aduce o nota profesionista in domeniul imobiliar", a mai spus Zamfir.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte, prima banca de economisire - creditare din sistemul bancar romanesc, ofera doua tipuri de finantari: Creditul Locativ si Creditul Intermediar. Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni. in perioada de economisire pe langa dobanda oferita de banca, de 3% pe an, clientii beneficiaza si de o prima anuala de la stat de 15 %, dar nu mai mult de 150 euro pe an. in a doua etapa, clientii pot obtine un credit in lei, cu o dobanda fixa de 6 % pe an.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri