Extrasele de cont pot fi eliberate cu semnatura electronica de la Depozitarul Central

Depozitarul Central a definitivat procedura de eliberare a extraselor de cont in baza semnaturii electronice, iar pentru inceput extrasele de cont vor fi emise doar la sediul central si la agentiile desemnate de institutie.

Incepand din 2 mai, participantii la sistemul de compensare-decontare si registru (societati de servicii de investitii financiare si agenti custode) pot emite extrase de cont semnate electronic.

Actionarii persoane fizice si juridice, care doresc sa obtina extrasul de cont pentru valorile mobiliare detinute, se pot adresa atat Depozitarului Central, cat si participantilor care au incheiat un contract cu Depozitarul Central.

Depozitarul Central estimeaza ca implementarea acestui mecanism va conduce la cresterea eficientei serviciilor destinate investitorilor si la reducerea timpului de raspuns la solicitarile acestora, contribuind astfel la dezvoltarea pietei de capital din Romania.

Depozitarul Central a preluat in totalitate operatiunile de compensare si decontare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar in data de 10 aprilie a fost prima zi de decontare. Potrivit legislatiei in vigoare, decontarea unei tranzactii se face in cel mult trei zile de la data incheierii operatiunii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri